Moestuinieren en bijen in de tuin

Moestuinieren en bijen in de tuin

Dit event is geweest.
Bekijk onze
activiteitenkalender voor komende evenementen en bijzonderheden.

-----

"Eten uit eigen tuin"  thema-weekeinde bij GroenRijk Den Bosch

Bij Groenrijk Den Bosch wordt extra aandacht besteed aan het kweken van fruit, kruiden en groenten in uw eigen tuin. Onze mensen staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Ook het belang van bijen in de tuin krijgt bij ons veel aandacht.

Wereldwijd wordt ongeveer 80% van alle planten bestoven door bijen. Dus, zonder bijen geen nakomelingen voor deze planten. Maar ook: zonder bijen geen vruchten aan groente- en fruitstruiken en bomen.

Imker Thomas Freitag komt zondag 23 april langs, van imkerij Stad en Streek uit Empel. Hij komt hier vertellen over het belang van bijen voor de natuur.

De laatste decennia is door schaalvergroting in de landbouw, het belang van de particuliere tuin toegenomen voor de bij. Thomas vertelt u wat u in uw eigen tuin kunt doen om te helpen. Hij legt uit waarom bijen en hommels niet steken, en wespen (soms) wel.

Verder zal Thomas vertellen over het werk op de imkerij.

Ook Ad Timmermans is er weer, hij is inmiddels een bekende bij GroenRijk. In het dagelijks leven ‘moestuiniert’ hij met basisschoolleerlingen. Ad kan u alles ins en outs vertellen over het kweken van groenten en fruit in uw eigen tuin of balkon. Hij is onze huis-specialist op het gebied van 'eten uit eigen tuin'.

Twee vliegen in één klap, voor iedereen die geïnteresseerd is in moestuinieren

Verder vindt u bij ons alles, ja echt alles, om uw eigen moestuin te starten. Ook onze eigen specialisten kunnen u adviseren en uw vragen beantwoorden.

                      

 

Datum: