MUSTANGH foundation

Dit event is geweest.
Bekijk onze
activiteitenkalender voor komende evenementen en bijzonderheden.

-----

Vogeltaarten voor het goede doel

 

Op 3 januari 2015 worden er bij GroenRijk Den Bosch vogeltaarten gemaakt en verkocht voor het goede doel: MUSTANGH foundation.

 

MUSTANGH is een stichting opgericht en gerund door studenten van de universiteit Maastricht, die een ziekenhuis in Ghana ondersteunt. Dit ziekenhuis biedt zorg aan ongeveer 125.000 mensen in het noorden van Ghana in een gebied ongeveer zo groot als 2/5e van Nederland. In dit ziekenhuis is vaak maar één arts aanwezig. MUSTANGH ondersteunt het ziekenhuis enerzijds door steun te bieden in de vorm van educatie, zo wordt er momenteel een Ghanees opgeleid tot arts om na zijn opleiding in het ziekenhuis te gaan werken, en anderzijds door goede apparatuur te verzorgen. Daarnaast geven wij geneeskundestudenten in hun 6e (en laatste) jaar de kans om hun laatste co-schap in dit ziekenhuis te lopen. Hierdoor doen zij een unieke ervaring op en bieden we het ziekenhuis meer mankracht en medische kennis, wat de zorg daar ten goede komt. 
MUSTANGH is een stichting die kleinschalig hulp biedt, in slechts één ziekenhuis, maar hiermee de gezondheidszorg voor een hele grote groep mensen in het noorden van Ghana verbeterd. Door de kleinschalige opzet en de volledig vrijwillige inzet van de studenten komt het geld opgehaald door MUSTANGH direct bij het ziekenhuis terecht.
Als u nog vragen heeft over de stichting, kijkt u dan of www.mustangh.nl of mail naar info@mustangh.nl.

De vogeltaarten zijn al te koop vanaf € 5,-.

De gehele opbrengst gaat naar het goede doel.
Als je graag iets wilt kopen en daarmee dit ziekenhuis in Ghana wil steunen, kom dan op 3 januari 2015 naar GroenRijk Den Bosch!


Datum: