Vogels voeren is vogels helpen.

Vogels voeren is vogels helpen.

Ja, met deze hangers van vogelvoer brengen de vogels in de winterperiode zeker een bezoek aan je balkon of tuin. Er zijn allerlei soorten vogelvoer, van kleine zaden tot zonnebloempitten en (ongebrande) pinda’s (in de dop, gepeld of als pindacake in vet). Ook gevriesdroogde wormen, maden (voor de echte insecteneters) en vetbollen (vinden de meeste vogels lekker). GroenRijk heeft het allemaal voor je, in alle soorten en maten. Zeker vanaf november doe je heel veel tuinvogels een groot plezier als je ze bijvoert. Dat kan op een voertafel, in een vogelhuisje, met zaadsilo’s, pindaslingers of op andere manieren. Het meeste plezier zul je beleven aan voer dat je ophangt en waar allerlei meesachtige zangvogeltjes vrolijk overheen klauteren en de meest vreemde capriolen uithalen om het voer dat je ze zo geeft, te bemachtigen. Met de leuke pikklare voerhangers die GroenRijk nu voor je in de aanbieding heeft, zul je het zelf zien.

Leuk en nog decoratief ook
De hangers van vogelvoer waar het hier om gaat, hebben de vorm van een huisje, een krans of een hart. Aan jou de keuze, of neem ze allemaal. Je kunt ze overal ophangen, in je tuin, op je balkon, aan een draad, aan de vogelvoertafel of je vogelhuisje, aan een boomtak, de pergola of waaraan ook. Doe dat wel zo dat de vogels zich veilig voelen. Ze moeten gevaar (een kat, een mens, een roofvogel) tijdig kunnen zien aankomen.  Zorg daarom dat er om het voer heen voldoende zichtruimte voor de vogels is. Ze vinden het ook erg prettig als er op niet te grote afstand een schuilplaats is, bijv. een flinke struik om bij gevaar in weg te duiken. Je kunt de vogelvoerhangers gewoon aan draad of weerbestendig lint ophangen. Dat ze een beetje in de wind draaien, vinden veel vogels niet erg.

Welke vogels op hangend voer afkomen
Dat zijn er veel meer dan je volgens de boekjes zou verwachten. Want voer is tenslotte voer en als je daar op welke manier ook aan kunt komen, laat je zo’n kans als vogel niet voorbijgaan. Maar de vogels die er het makkelijkst aan ‘geraken (zoals de Vlamingen zeggen)’ zijn de mezen: koolmezen, staartmezen, pimpelmezen enz. Die zijn gewend om overal op en tegenaan te klauteren. En het zijn allemaal vogels die ’s winters hier blijven.

In kort bestek
Vogels voeren is vogels helpen. GroenRijk heeft deze week opvallende, decoratieve vogelvoer-ornamenten in de aanbieding. In de vorm van een hart, huis of krans. Leuk om niet te ver van het raam op te hangen in je tuin of op je balkon. Vrolijk vogelbezoek verzekerd!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chrysanten brengen geluk!

Met haar vele kleurige bloemen is de Chrysant Garden Mums een prachtige toevoeging aan je tuin, balkon of woonkamer. De plant is sterk en blijft bloeien tot aan de eerste vorst! Vaak tot wel 8 weken lang. Geen wonder dat deze plant in veel Aziatische landen symbool staat voor geluk en gezondheid. Bij GroenRijk vind je nu veel verschillende soorten chrysanten. 

 

‘Gouden’ bloem 

De gele chrysant is in Japan het s...

Lees meer...
Garden Girls struikheide: drie nieuwe vriendinnen

De Garden Girls blijven heel lang jong. De bloemen van deze struikheide (Calluna vulgaris) blijven namelijk in de knop en komen niet uit. Daardoor bloeit deze soort veel langer dan de gewone struikheide. GroenRijk verkoopt drie kleuren in een pot. Dat geeft gelijk veel kleur.

 

Lange bloei

De Garden Girls bloeien tussen juli en november en kunnen goed tegen vorst. Afhankelijk van de soort worden de planten rond de 50 cent...

Lees meer...
Viola cornuta 'Endurio' blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta ‘Endurio’ is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en ve...

Lees meer...