Vogels voeren is vogels helpen.

Vogels voeren is vogels helpen.

Ja, met deze hangers van vogelvoer brengen de vogels in de winterperiode zeker een bezoek aan je balkon of tuin. Er zijn allerlei soorten vogelvoer, van kleine zaden tot zonnebloempitten en (ongebrande) pinda’s (in de dop, gepeld of als pindacake in vet). Ook gevriesdroogde wormen, maden (voor de echte insecteneters) en vetbollen (vinden de meeste vogels lekker). GroenRijk heeft het allemaal voor je, in alle soorten en maten. Zeker vanaf november doe je heel veel tuinvogels een groot plezier als je ze bijvoert. Dat kan op een voertafel, in een vogelhuisje, met zaadsilo’s, pindaslingers of op andere manieren. Het meeste plezier zul je beleven aan voer dat je ophangt en waar allerlei meesachtige zangvogeltjes vrolijk overheen klauteren en de meest vreemde capriolen uithalen om het voer dat je ze zo geeft, te bemachtigen. Met de leuke pikklare voerhangers die GroenRijk nu voor je in de aanbieding heeft, zul je het zelf zien.

Leuk en nog decoratief ook
De hangers van vogelvoer waar het hier om gaat, hebben de vorm van een huisje, een krans of een hart. Aan jou de keuze, of neem ze allemaal. Je kunt ze overal ophangen, in je tuin, op je balkon, aan een draad, aan de vogelvoertafel of je vogelhuisje, aan een boomtak, de pergola of waaraan ook. Doe dat wel zo dat de vogels zich veilig voelen. Ze moeten gevaar (een kat, een mens, een roofvogel) tijdig kunnen zien aankomen.  Zorg daarom dat er om het voer heen voldoende zichtruimte voor de vogels is. Ze vinden het ook erg prettig als er op niet te grote afstand een schuilplaats is, bijv. een flinke struik om bij gevaar in weg te duiken. Je kunt de vogelvoerhangers gewoon aan draad of weerbestendig lint ophangen. Dat ze een beetje in de wind draaien, vinden veel vogels niet erg.

Welke vogels op hangend voer afkomen
Dat zijn er veel meer dan je volgens de boekjes zou verwachten. Want voer is tenslotte voer en als je daar op welke manier ook aan kunt komen, laat je zo’n kans als vogel niet voorbijgaan. Maar de vogels die er het makkelijkst aan ‘geraken (zoals de Vlamingen zeggen)’ zijn de mezen: koolmezen, staartmezen, pimpelmezen enz. Die zijn gewend om overal op en tegenaan te klauteren. En het zijn allemaal vogels die ’s winters hier blijven.

In kort bestek
Vogels voeren is vogels helpen. GroenRijk heeft deze week opvallende, decoratieve vogelvoer-ornamenten in de aanbieding. In de vorm van een hart, huis of krans. Leuk om niet te ver van het raam op te hangen in je tuin of op je balkon. Vrolijk vogelbezoek verzekerd!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zonder sneeuwklokjes geen lente

Iedere tuin verdient sneeuwklokjes (Galanthus) om in lentestemming te komen. Met haar smalle bladeren en witte bloemen versiert dit bolgewas je tuin óf een gezellige pot in januari en februari, en soms zelfs eerder! 

 

Klokjes luiden het voorjaar in

Sneeuwklokjes zijn echte vroegbloeiers. Als de witte, knikkende klokjes op frisgroene steeltjes in je tuin verschijnen, en soms dapper boven de laatste sneeuw uitsteken...

Lees meer...
Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...