Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Win een TON

Win een TON bij GroenRijk Den Bosch,

Deze week is, in samenwerking met de Gemeente 's-Hertogenbosch, weer  onze regentonactie gestart. Indien u inwoner bent van de Gemeente Den Bosch, en interesse hebt in de aanschaf van een regenton, krijgt u bij ons € 25,= korting op uw aankoopbedrag.

Om het nog mooier te maken, hebben wij hier een prijsvraag aan verbonden. Stuur uw antwoord op onderstaande breinbreker naar  [email protected]  en je maakt kans om de gehele aanschafprijs van de regenton terug te winnen. Uit alle goede inzendingen trekken wij begin mei één winnaar.

De vraag is:

In Nederland hebben we de laatste jaren steeds vaker te maken met periodes van veel regenval, gevolgd door periodes van grote droogte.

Onder andere het KNMI houdt, bij hoeveel regen er in Nederland valt. Dit is zo’n 790 mm. per jaar (per vierkante meter).

Hoewel er dus grote verschillen zijn (het regent natuurlijk niet iedere dag evenveel) komt dit neer op gemiddeld zo’n 2,15 mm. regenwater per dag, per vierkante meter. Zodra 10mm. regenwater per vierkante meter is gevallen, is dit genoeg om een emmer van 10 liter tot de rand te vullen.

Stel, u heeft een schuurtje in uw tuin, voorzien van een plat dak van 23,25m².

Wanneer u aan de regenwaterafvoer een (nog lege) regenton van 50 liter aansluit, hoe lang duurt het dan voordat de ton tot de rand toe gevuld is, uitgaande van de gemiddelde regenval van 2,15mm.?

SUCCES !!!