MA STOLZENBACH VERKOOPT U NOG GRAAG GERANIUMS

MA STOLZENBACH VERKOOPT U NOG GRAAG GERANIUMS

DEN BOSCH - De broers André (52) en Peter Stolzenbach (45) hebben de zaak al jaren geleden overgenomen van ma, maar dat weerhoudt Annie (82) er niet van om nog elke dag naar de Groenrijk in Den Bosch te komen.

"Wat moet ik de hele dag thuis doen? Achter de geraniums zitten? Nee, dan verkoop ik ze liever", zegt Annie. Ze woont op een steenworp afstand van het tuincentrum aan de Graafseweg, net als de gebroeders met hun gezinnen.

Bloementelers
Haar man Kees was een echte tuinman, vandaar dat ze 57 jaar geleden begonnen met een eigen kwekerij. In 1986 overleed Kees en op dat moment stond ze er alleen voor. "Toen heb ik André en Peter gevraagd of ze zin hadden om mee te helpen met de zaak." Dat hadden ze, want het lag toch al in hun planning om de kant van hun ouders op te gaan. Peter volgde een opleiding tot bloementeler, André leerde voor bloemist en dat werk brachten ze in de praktijk.

Groene vingers
"Tot Rob de Tuinman in het begin van de jaren negentig op tv kwam", vertelt Peter. "Toen ging het hard. Daarvoor bestonden er nog helemaal geen tuincentra." Ze gingen met hun tijd mee en openden in 1995 Tuincentrum Stolzenbach, dat in 2000 overging in Groenrijk. De taakverdeling tussen de broers is nog steeds mooi verdeeld. André heeft de groenste vingers en staat heel de dag op de werkvloer. Of zoals hij het zelf zegt: "Ik heb geen zitkont." En Peter zit juist veel op kantoor en bewaakt de organisatorische kant. "Ze vullen elkaar perfect aan", zegt Sjannie (43), Peters vrouw die ook fulltime in de zaak staat.

Bron: Brabants Dagblad
Datum: 21.04.2016

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...