Kamerplanten

Een kamerplant geeft uw woonkamer, kantoor, slaapkamer of serre een bijzonder gezellige sfeer! Inmiddels weet bijna iedereen wel dat groen in huis een positief effect heeft - en niet alleen omdat het uw interieur opfleurt en sfeervoller maakt. Groen is gezond! Het is bewezen dat kamerplanten zorgen voor een hogere productiviteit en daarnaast kunnen ze de creativiteit bevorderen. Verwen uzelf dus met een kamerplantenverzameling! Bij GroenRijk Den Bosch hebben we een heel uitgebreid kamerplanten assortiment.

Tip! Onze favoriete kamerplanten van dit moment zijn de grote kamerplanten. Misschien twijfelt u, omdat zo'n rakker best wat ruimte inneemt. Maar wist u dat grote gebaren in een interieur juíst voor rust en ruimte zorgen? Daarnaast zijn ze een kei in het verbloemen (letterlijk en figuurlijk) van een onaantrekkelijke hoek. Die scheur in het behang of die lelijke thermostaat zijn zó verborgen!

Ons assortiment bestaat uit:

Kamerplanten online bestellen

Kamerplanten kopen in Den Bosch

Onze kamerplantenexperts doen er alles aan om de perfecte plant voor u te vinden! Elke twee maanden gaan onze groenspecialisten Sjannie en Jennefer langs bij de kweker om alle nieuwe aanwinsten uit te zoeken. Zo gaan wij altijd met de trends mee! Een kamerplant is tegenwoordig namelijk een heus woonobject. Ze zijn een hippe toevoeging aan uw interieur. Planten vragen een beetje liefde en aandacht, maar in ruil daarvoor kunt u jarenlang genieten van groen!! Voor iedere plek in huis is een geschikte plant te vinden en wij geven u uiteraard graag advies. In de woonkamer kiest u misschien liever voor decoratieve planten, terwijl in de werkkamer een luchtzuiverende plant erg nuttig is. Tip van ons: geen enkele plant kan tegen tocht en grote temperatuurschommelingen. Is het buiten erg koud als u een plant koopt? Wij pakken de plant goed voor u in. Zo vat deze geen kou!

Kamerplanten groot en klein koop je bij GroenRijk Den Bosch!

Kamerplanten trends

Planten zijn gezond! Ze zorgen voor extra zuurstof, helpen nare stoffen uit de lucht en zorgen voor een ontspannen sfeer. Kamerplanten zijn dus goed voor lichaam en geest. Het oog heeft echter ook veel plezier van een kamerplant. Elk jaar zijn er weer heuse trends te ontdekken. Omdat we dit jaar veel tijd thuis doorbrengen, mag u absoluut uitpakken met kamerplanten. De trends van nu? Kamerplanten specialist Sjannie weet het!

  • Groot, groter, grootst: planten met grote bladeren zijn hip! Ze brengen direct een groots effect teweeg waardoor uw huis in één klap meer sfeer krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de Monstera, Philodendron, Strelitzia of Ficus.
  • Hangplanten: geen plek meer op de grond? Kijk omhoog! Hangplanten zullen shinen in uw interieur. Zet ze op de kast, de vensterbank of bevestig een haak aan het plafond. Hoe leuk is het effect van de bungelende blaadjes? Denk eens aan de Scindapsus, Hoya of de Aeschynanthus.
  • Speels effect: hoe meer planten, hoe beter. Maak een leuk hoekje met meerdere planten. Zet bijvoorbeeld een kleinere plant op een krukje en een grote op de grond. Wissel af qua kleur of bladgrootte. Zo krijgen de planten extra volume en een nonchalant effect. Mix and match erop los!
  • Gezonde planten: we zeiden het al, luchtzuiverende planten zijn dit jaar extra belangrijk. Ze zorgen voor een gezonder binnenklimaat omdat ze in hun bladeren huidmondjes hebben die giftige stoffen om kunnen zetten in goede. Denk bijvoorbeeld aan verf, schoonmaakmiddelen of zelfs transpiratie. De Spathiphyllum (lepelplant) of Calathea maken uw huis gezonder!

Genoeg reden om een kamerplant in huis te halen! En waarom zou u het bij één laten? Een heuse verzameling is dus niet alleen hip, maar ook heel goed voor uw brein en lichaam. Op zoek naar een specifieke kamerplant? Kom naar GroenRijk Den Bosch! Wij kunnen ook op bestelling leveren! Ook voor een mooie bloempot of plantenbak passend bij uw kamerplant en interieur kunt u bij ons terecht.

Verzorgingstips voor kamerplanten

Voor ieder interieur een plant

Wat uw woonstijl ook is, een kamerplant is altijd een fijne toevoeging! Wel zijn er planten die bij een bepaalde interieurstijl nóg meer tot hun recht komen! Houdt u van industrieel? Dan is een grote plant of een stoere cactus passend. Het prikkelbare karakter van een cactus past goed in een ruwe omgeving. Een Scandinavisch interieur staat bekend om het rustige lijnenspel, houten meubels en lichte kleuren. Eenvoud staat centraal, maar een eyecatcher mag zeker niet ontbreken. Een elegante plant met bijzondere bladeren past perfect! Mag het allemaal wat voller en drukker? Dan mag u helemaal los met planten. Bij deze stijl geldt: hoe meer groen, hoe beter! Wissel kleine en grote planten af en maak er met een hangplant een bijzonder speels plaatje van.

Kamerplanten groot en klein koop je bij GroenRijk Den Bosch!

Kamerplanten voor op kantoor of in de winkel

Bent u op zoek naar kamerplanten voor in uw winkel of (thuiswerk)kantoor? Dat is zeker een goed plan! Uit onderzoek blijkt dat planten op de werkvloer een hogere concentratie en dus productiviteit als gevolg hebben. Ook zorgen ze voor een ontspannen sfeer. Perfect als u een drukke baan heeft. Aangezien het verzorgen er dan wel eens bij in kan schieten, bieden wij het meest ideale watergeefsysteem aan: Seramis. Hierbij hoeft u uw planten minder vaak water te geven. Ideaal voor op uw werkplek! Enkele sterke planten die zeer geschikt zijn voor op kantoor:

Grote kamerplanten voor een kale hoek

We noemden het al even: tegenwoordig zijn grote kamerplanten of kamerplanten met bijzondere bladeren erg populair. Het voordeel van zo'n grote of bijzondere kamerplant is dat u enkel één plant heeft om voor te zorgen, terwijl er toch een groots en in het oog springend effect ontstaat. Grote planten zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen goed tegen een stootje. Wij verkopen diverse grote kamerplanten en het is aan u om te bekijken welke het beste bij uw interieur past! Met een grote kamerplant maakt u een echt statement. Het is natuurlijk ook fijn als de verzorging van een plant niet al te veel tijd gaat kosten. De plek waar u de grote kamerplant neerzet is daarom erg belangrijk. Onze groenexperts kunnen u van advies voorzien. 

Bloeiende kamerplanten

Geef uw interieur een flinke dosis kleur! Naast grote en groene kamerplanten verkoopt GroenRijk Den Bosch ook mooie bloeiende kamerplanten zoals de Orchidee of de Hortensia. Met zo'n bloeiende plant bent u altijd verzekerd van een vrolijke noot in huis, zelfs wanneer het buiten grijs is. Van kleur fleurt immers iedereen op! Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie Bromelia of Anthurium? Bloeiende kamerplanten hebben iets meer aandacht nodig dan andere binnenplanten, maar u krijgt er een enorm mooie kamerplant voor terug! Bloeiende kamerplanten zijn daarnaast een fantastisch cadeau-idee.

Kamerplanten groot en klein koop je bij GroenRijk Den Bosch!

Potten, potgrond & plantenvoeding voor uw kamerplanten

Een plant verdient natuurlijk een mooi plek in een passende pot. Gelukkig kunnen wij u bij de aankoop van een kamerplant meteen adviseren over bijpassende potterie. Grote potten zijn tegenwoordig een prachtige toevoeging aan het interieur. Qua kleuren zijn goud, zilver, groen en aardetinten helemaal trendy. Wij hebben natuurlijk ook diverse soorten potgrond en plantenvoeding, in sommige gevallen zelfs voor een specifieke plant. In speciale potgrond zitten extra voedingsstoffen, die ervoor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen. Wij hebben dus alles in huis om uw plant een perfect thuis te geven!

Kom langs voor het gehele assortiment kamerplanten

Kom langs in ons tuincentrum en bekijk ons grote aanbod met eigen ogen, onze medewerkers helpen u graag met passend advies! Wilt u telefonisch uw vraag stellen? Bel ons op: 073-6147461 of bekijk onze contactpagina. Tot snel bij GroenRijk Den Bosch!

Kom langs!