Tuinonderhoud

Zonder het juiste onderhoud is uw tuin helemaal nergens. Uw beplanting kan immers pas op z'n best groeien en bloeien wanneer het de juiste verzorging krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meststoffen, potgrond, bestrijdingsmiddelen en gereedschap. Onmisbaar tijdens het aanleggen van een border, het oppotten van een kamerplant of de voorjaarsschoonmaak van het terras. Bij GroenRijk Den Bosch vindt u allerlei producten van welbekende merken om uw tuin in topconditie te brengen en houden. Kom langs en ontdek ons assortiment of maak het uzelf gemakkelijk en bestel uw favoriete producten in onze webshop.

Online onderhoudsproducten kopen

Tuingereedschap kopen

Of u nu een groentje of een volleerde tuinierfan bent; het fundament van de tuin start bij het in huis halen van het benodigde tuingereedschap. Met deze tools weet u zeker dat u uw tuin van de juiste verzorging kan voorzien. Welk stuk gereedschap u nodig heeft, hangt uiteraard af van de grootte van de tuin, hoe deze is ingericht en welke tuinklus u van plan bent te gaan doen. Heeft u een gazon? Dan is een grasmaaier onmisbaar. Is de zomer op komst? Dan zijn bewateringsproducten een essentiële toevoeging aan uw verzameling. Heeft u een compact balkon? Dan komt u met slechts een plantenschepje en een snoeischaar al een heel eind. De volgende tools mogen wat ons betreft niet ontbreken in het schuurtje van een echte tuinfanaat:

 • Tuinhandschoenen;
 • Snoeischaar of eventueel een heggenschaar;
 • Hark;
 • Handschep;
 • Producten om water te geven, zoals een tuinslang of druppelsysteem;
 • Kruiwagen;
 • Een bezem voor buiten.

In ons Brabantse tuincentrum vindt u tuingereedschap van topmerken als Gardena, Fiskars & Wolf Garten. Kom langs en laat u door onze medewerkers adviseren over de beste soort gereedschap voor uw klus.
 

Online tuingereedschap bestellen

Tuinonderhoud en plantverzorging | GroenRijk Den Bosch

Meststoffen kopen in Den Bosch

Uw planten hebben, zoals u waarschijnlijk wel weet, licht, water en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. De meeste tuingronden hebben echter niet genoeg van de juiste voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat uw planten hun volledige potentieel te bereiken. Het toevoegen van compost en ander organisch materiaal is belangrijk voor het verbeteren van de gezondheid en vruchtbaarheid van uw bodem op de lange termijn. Meststoffen zijn dus onmisbaar wanneer u uw plant of gazon de beste voeding wilt bieden.

Het bestrijden van ziekten en plagen

Door de tuinplanten van de juiste meststoffen te voorzien, maakt u uw planten sterk, gezond, weerbaarder en nét even wat groener. De kans dat ze slachtoffer worden van een ziekte of plaag is er altijd, maar wordt zeker een stuk kleiner wanneer uw groen sterk in haar schoenen staat. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat onwelkome insecten uw groen te grazen nemen, zijn er gelukkig altijd middelen om dit te bestrijden. Bij GroenRijk Den Bosch vindt u producten van onder andere Pokon en ECOstyle die u helpen om ziektes en dergelijke op milieuvriendelijke wijze tegen te gaan. U wilt immers niet dat de naastgelegen tuinplanten last krijgen van de probleemoplosser die u gebruikt. Slakken, luizen, emelten of spint; er is bijna overal een oplossing voor. Ook als u last heeft van groene aanslag, onkruid of van mieren binnenshuis kunt u bij ons langskomen. 

Online probleemoplossers kopen

Potgrond & tuinaarde: onmisbaar voor uw planten

Weet u het verschil tussen tuinaarde en potgrond eigenlijk wel? De naamgeving geeft het eigenlijk al weg: potgrond gebruikt u voor potplanten, zoals kamerplanten en kuipplanten. Tuinaarde wordt onder andere gebruikt voor het egaliseren of ophogen van de border in de tuin. Planten in een pot hebben natuurlijk andere behoeften dan die in in de bodem staan. Ze hebben immers helemaal geen toegang tot de bodem. Potgrond is er tegenwoordig in allerlei soorten, veelal speciaal gericht op een specifieke plantengroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Potgrond voor de moestuin;
 • Potgrond voor kamerplanten;
 • Potgrond voor specifieke planten, zoals hortensia's, rozen of buxussen.
   

Online potgrond bestellen

 

Tuinonderhoud en plantverzorging | GroenRijk Den Bosch

Een groen gazon: maaien, verticuteren en bemesten

Ook om uw gazon een stuk groener dan die aan de overkant te laten zijn, hebben we genoeg producten in huis. Denk hierbij uiteraard aan gereedschap als een grasmaaier (we hebben zelfs robotmaaiers!) of een verticuteermachine, maar ook aan mest, kalk of graszaad. Onze medewerkers kunnen u precies vertellen wat u in huis moet halen om uw gras volop te laten shinen.

Onderhoudsmiddelen en verzorgingsproducten kopen bij GroenRijk Den Bosch

U leest het, in ons tuincentrum vindt u alles om uw tuin te geven wat het verdient! Ons assortiment is in de winkel nog veel groter dan u misschien verwacht en dus nodigen we u graag uit om een kijkje te komen nemen. We staan paraat met advies en de antwoorden op uw vragen. Zien we u snel in Den Bosch?


Openingstijden & contact