Potterie

Uw kamer- of tuinplant komt pas écht goed tot zijn recht in een mooie pot! Kies daarom voor bloempotten en plantenbakken waar uw planten in kunnen shinen, of dat nu in huis, op het terras of het balkon is. De keuze in bloempotten en rieten of rotan manden is groot bij ons tuincentrum in Den Bosch. Planten in bloempotten en plantenbakken hebben een andere verzorging nodig dan planten in de grond. Daarom is het belangrijk de juiste pot of bak in huis of tuin te halen. Zo hebben geglazuurde potten het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in roodstenen (terracotta) potten. In terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn namelijk vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken varianten. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen.

Dan zijn er nog de kunststoffen potten die makkelijk te verplaatsen en haast niet kapot te krijgen zijn. En wat dacht u van een zinken pot of glazen vaas? Er is dus nogal wat te kiezen! Kom langs in Den Bosch en vraag onze medewerkers om advies. Zij staan graag voor u klaar om de mooiste plant aan de juiste pot te matchen. Ons assortiment potterie bestaat onder andere uit:

Bloempot voor binnen

Een plant zonder bloempot is natuurlijk geen gezicht. Tegenwoordig is een kamerplant hét interieuritem dat iedereen in huis moet hebben. En waarom zou u het laten bij één plant? Waar vroeger vooral de vensterbank de plek was waar een plant kon shinen, mag dat nu in de gehele woning. Daar hoort dus een even mooie bloempot bij! Er valt gelukkig veel te kiezen op het gebied van vorm, maat en kleur. Zo is er altijd wel een plantenpot die past bij uw interieur. Heeft u een strakke inrichting? Daar past een no-nonsense kunststof pot van Elho bij. Bent u meer van een klassieke stijl? Ga dan voor steen en keramiek. Mag het wat stoerder en eigentijdser? Manden, zink en terracotta zorgen voor een hippe en eigentijdse uitstraling. Mix and match erop los! Onze medewerkers helpen u graag bij uw zoektocht naar de perfecte plant-pot combinatie.

Bestel bloempotten voor binnen

Bloempotten en plantenbakken kopen | GroenRijk Den Bosch

Bloempot voor buiten

Zet de bloementjes buiten! Naast onze binnenpotten verkopen wij in Den Bosch ook een grote collectie buitenpotten. Elk soort pot heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, bijvoorbeeld qua gewicht, vochtbestendigheid of prijs. Zo zijn kunststof potten licht van gewicht en dus makkelijk verplaatsbaar. Ook is kunststof haast onbreekbaar en weersbestendig. Een geglazuurde keramieken pot is tevens waterdicht en vocht- en weerbestendig. Bij terracotta is dit niet altijd het geval. Een zinken bak of kuip is een spannende toevoeging aan de tuin, maar kan bijvoorbeeld warmte en kou niet goed isoleren. Waar sowieso aan gedacht moet worden is dat bloembakken, plantenpotten en kuipen afvoergaten in de bodem moeten zodat het (regen)water weg kan lopen. Check dus of uw bloembak dit heeft of boor er gaten in. Voeg hydrokorrels toe voor een nog betere drainage. 

Bestel bloempotten voor buiten

Mooiste merken

De juiste keuze van een bloempot bepaalt voor een groot deel hoe lang uw tuinplant of kamerplant meegaat. Daarom kunt u bij ons tuincentrum terecht voor zowel binnen- als buitenpotten! Bij GroenRijk Den Bosch heeft u de keuze uit vele soorten formaten, kleuren en materialen. Eén ding is zeker: wij hebben voor ieder wat wils! Wij verkopen onder andere bloempotten van de volgende merken:

  • Elho
  • Capi Europe
  • Mica Decorations
  • HBX
  • HS Potterie
  • Noach Outdoor

Kunstof potten van Elho

Houdt u van een less is more uitstraling en wilt u uw plant laten stralen in een strakke en moderne lichtgewicht pot? Kijk dan eens naar de Brussels serie van Elho: De stijlvolle Elho bloempotten en plantenbakken zijn geïnspireerd door de verrassende combinatie van moderne architectuur en de verfijndheid van de natuur. Het simplistische design van de potten laat elke plant of bloem prachtig tot zijn recht komen. Ook de Vibes potten zijn enorm decoratief en ook nog eens gemaakt van 100% gerecycled plastic. Ze zijn er in allerlei kleuren: van wit tot grijs en van geel tot roze.

Bloempotten en plantenbakken kopen | GroenRijk Den Bosch

Potterie van Capi Europe

In ons tuincentrum in Den Bosch verkopen wij de collectie kunststof bloempotten van het merk Capi Europe. Deze lichtgewicht bloempotten zijn niet alleen stijlvol, maar zijn tevens niet kapot te krijgen. De ruime collectie kunststof bloempotten en plantenbakken is verkrijgbaar in meerdere kleuren en vormen. Zo is er altijd een pot die bij uw smaak of stijl past. Wilt u meer weten over deze bloempotten voor in de tuin of op uw terras? Kom langs op onze afdeling buitenpotterie.

Dus woont u in de omgeving van Rosmalen, Oss, Zaltbommel of Schijndel? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum in Den Bosch! Wij volgen de trends op de voet en hebben dus altijd de mooiste potten voor u op voorraad. Onze medewerkers matchen u en uw planten graag aan de juiste potten. Tot snel in de winkel of in onze webshop!