Mandwerk

Mandwerk is prachtig voor planten in huis. Manden zijn multifunctioneel en zorgen voor sfeer in huis. GroenRijk Den Bosch heeft een ruim aanbod aan manden in allerlei vormen en maten.

Verschillende soorten manden

Manden kunnen voor meerdere doeleinde gebruikt worden. Natuurlijk zijn ze hartstikke geschikt als planten- of bloembak, maar ze kunnen ook dienen als bijzettafeltje of juist als opbergmand. Als u een mand gaat gebruiken als plantenbak, moet u er op letten dat deze gevoerd is met plastic. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u zelf de binnenkant van de mand bedekken met plastic. Doordat het plastic in de mand zit kan het water er niet uitlopen en valt de aarde er niet uit. Dat scheelt u weer veel rommel in huis.

Wij verkopen verschillende soorten manden in allerlei maten en vormen. Naast de klassieke manden zijn er bij ons ook wand- en hengselmanden te koop. Deze zijn ideaal te gebruiken als decoratie, of natuurlijk voor uw planten. Een voordeel van manden is dat deze tijdloos zijn en bij ieder interieur passen. Zo maakt het niet uit wat voor soort inrichting u thuis heeft, een mooie mand kopen is altijd een goed idee. 

GroenRijk-Den-Bosch-Tuincentrum-manden-kopen

Materialen van manden

Er zijn verschillende soorten materialen waar manden van gemaakt worden. Wij verkopen onder andere manden van de volgende materialen:

  • Wilgentenen
  • Zeegras

Wilgentenen is het meest voorkomende materiaal om manden van te maken. Het is een sterk materiaal waar ook schuttingen van worden gemaakt, zo bent u er zeker van dat deze mand lang mee gaat. Zeegras is een materiaal wat vaker dichter op elkaar gevlochten is. Zo kan er bijna niet door de manden heen gekeken worden; ideaal voor als u een plant in de mand wilt plaatsen en geen aarde wilt zien. Zeegras wordt de afgelopen tijd vaak gebruikt om woonmeubelen van te maken zoals wasmanden, zitelementen en bijzettafels. Zeegras wordt dan echter wel versterkt met een metalen frame.

De beste plek om uw mand neer te zetten

Het is belangrijk om manden niet in een vochtige omgeving neer te zetten. Als u dit toch doet, kan het zijn dat er schimmel op de mand ontstaat. Een te droge omgeving kan er echter voor zorgen dat de manden broos worden en breken. Een mand kunt u in huis op veel plekken kwijt, maar de badkamer is in verband met vochtigheid geen goed plan. Voor nog meer tips om uw manden zo mooi mogelijk te houden kun u altijd terecht bij één van onze medewerkers in ons tuincentrum in Den Bosch. Bent u op zoek naar een mand in een speciale kleur? U kunt ook gemakkelijk zelf uw manden verven met een spuitbus verf. 

Mandwerk kopen bij GroenRijk Den Bosch

Mandwerk koopt u bij GroenRijk Den Bosch. Wij hebben een ruim aanbod aan manden in verschillenden soorten en maten. Kom langs in ons tuincentrum in Den Bosch nabij Maaspoort, Empel en Rosmalen. Onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd langskomen of contact met ons opnemen. Heeft u een mooie mand gekocht en wilt u deze vullen? Kijk dan eens bij de bloeiende kamerplanten en groene kamerplanten uit ons assortiment.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie