Groene kamerplanten

Wie is er niet dol op kamerplanten? Elke ruimte verdient minstens één grote eyecatcher. Kamerplanten zijn immers helemaal trendy en ook goed voor lichaam en geest. Bij GroenRIjk Den Bosch vindt u een groot aanbod aan groene kamerplanten. Maar elke kamerplant is toch groen, horen we u denken... Met groene kamerplanten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, maar juist opvallen door hun bladeren, vorm en kleur. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan kamerplanten met een tropisch uiterlijk, luchtzuiverende kamerplanten of cactussen en vetplanten. Daarnaast zijn de meeste groene kamerplanten ook nog eens erg makkelijk te verzorgen. Ze zijn over het algemeen niet zo kieskeurig over hun standplaats. Direct zonlicht vinden de meeste planten echter niet zo fijn. Ook volstaat vaak een wekelijks slokje water. Kom langs in ons tuincentrum in Den Bosch voor ons complete assortiment aan groene kamerplanten óf bezoek onze webshop! 

Kamerplanten online bestellen

Ons assortiment kamerplanten bestaat uit:

Verzorging van groene kamerplanten

De meeste groene planten maakt het niet zoveel uit op welke plek ze staan, als ze maar niet in het felle zonlicht hoeven te overleven. Het is van belang dat de groene kamerplanten matig water krijgen en in de groeiperiode eenmaal per twee weken een dosis plantenvoeding. De juiste soort plantenvoeding verschilt per plant, maar voor groene kamerplanten is de speciale groene kamerplant voeding vaak al meer dan voldoende. De groeiperiode van groene planten is van circa maart tot en met oktober, maar dit kan ook verschillen per plant. Als u bij aanschaf de groene kamerplant verpot met verse potgrond, zit er in de potgrond voor de eerst paar weken al genoeg plantenvoeding. Niet alle groene kamerplanten verlangen dezelfde hoeveelheid water, het is niet de bedoeling dat de groene kamerplanten met 'natte voeten' staan. Geef ze dan ook nooit water als de grond nog nat is.

Tip! Ook bestaat er een zogenaamde bladspray, deze geeft bij bijvoorbeeld de fiscussoorten de bladeren extra glans. Mocht de groene kamerplant oorspronkelijk uit een tropisch gebied komen dan is deze vaak gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Mocht dit zo zijn, dan kunt u de kamerplant eens in de zoveel tijd een sproeibeurt geven of tijdens een zachte regenbui buiten zetten. Bent u op zoek naar kamerplanten die minder verzorging nodig hebben? Neem een kijkje bij de cactussen en vetplanten!

Groene kamerplanten kopen bij GroenRijk Den Bosch!

Grote groene kamerplanten

Grote groene kamerplanten zijn de laatste tijd razend populair. Ze zijn de eyecatchers van uw interieur en hebben een hoge decoratiewaarde. Niks één klein plantje verstopt in een hoekje, het mag groot, groter, grootst! Planten mogen anno 2022 namelijk gezien worden en echt deel uitmaken van het interieur! Een opvallende blikvanger als de Bananenplant, Philodendron, Ficus of Strelitzia mag de show stelen. Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Misschien heeft u wel ogen naar een hangplant! Is uw plant iets kleiner dan u zou willen? Zet 'm dan tijdelijk op een krukje of tafel voor een haast museaal effect. Wanneer de plant de pan uitgroeit, kan deze een plekje op de grond krijgen. Zorg ervoor dat de groene plant vanuit alle hoeken te zien is.

Vaak voorkomende plantenziektes bij groene kamerplanten

Niet alleen mensen en dieren kunnen ziek worden, ook bij planten kan dit het geval zijn. Zoals ook bij ons geldt; voorkomen is beter dan genezen! De meeste plantenziektes voor groene kamerplanten zijn te voorkomen door deze de juiste verzorging te bieden, bijvoorbeeld qua watergift en plantenvoeding. Er zijn echter bij groene kamerplanten een paar ziektes die vaak voorkomen, zoals bladluizen, meeldauw en spint​. Om deze plantenziektes te kunnen bestrijden is het van belang dat u ze kunt herkennen. Als u ze eenmaal heeft herkent, kunt u aan het bestrijden beginnen.

  • Bladluizen herkent u aan het feit dat jonge bladeren omkrullen, geel worden, groeipunten misvormd zijn en uiteindelijk afvallen.
  • Meeldauw herkent u aan wit grijze schimmelpluis op de bladeren van uw groene kamerplant. 
  • Spintmijten herkent u aan het fijne spinsel onderaan een blad. Het regelmatig besproeien van de bladeren, inclusief de onderkant, kan spint voorkomen. 

U kunt de plantenziektes op talloze biologische manieren bestrijden. De medewerkers in ons tuincentrum te Den Bosch helpen u hier graag bij. Mochten de plantenziektes niet verdwijnen met de biologische hulpmiddelen, dan kunt u altijd bij ons terecht voor chemische oplossingen. 

Vragen over groene kamerplanten

Mocht u vragen hebben over ons aanbod groene kamerplanten kunt u altijd in ons tuincentrum in Den Bosch terecht. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen, onze medewerkers staan zeven dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden! Is uw huis toch wat meer toe aan kleur? Wij verkopen ook bloeiende kamerplanten, luchtzuiverende kamerplanten en cactussen en vetplanten. Dus woont u in de omgeving van Den Bosch, Drunen, Oss, Zaltbommel, Schijndel, Vlijmen, Berlicum of Vught kom dan gezellig bij ons tuincentrum langs!
 

Kom langs!