Groene kamerplanten

Met groene kamerplanten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien en opvallen door hun bladvorm of kleur. Kom langs in ons tuincentrum in Den Bosch voor ons complete assortiment aan groene kamerplanten. U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende kamerplanten:

  • Areca palm (Goudpalm)
  • Vetplant
  • Calathea
  • Palm
  • Polyscias
  • Luchtzuiverende kamerplant

Verzorging van groene kamerplanten

Een grote groene kamerplant is de laatste tijd razend populair. De meeste groene planten maakt het niet zoveel uit waar zij in huis staan, als ze maar niet in het felle zonlicht staan. Het is van belang dat de groene kamerplanten matig water krijgen en in de groeiperiode eenmaal per twee weken een dosis plantenvoeding. De juiste soort plantenvoeding verschilt per plant, maar voor groene kamerplanten is de speciale groene kamerplant voeding vaak al meer dan voldoende. De groeiperiode van groene planten is van circa maart tot en met oktober, maar dit kan ook verschillen per plant. Als u bij aanschaf de groene kamerplant verpot met verse potgrond, zit er in de potgrond voor de eerst paar weken al genoeg plantenvoeding. Niet alle groene kamerplanten verlangen dezelfde hoeveelheid water, het is niet de bedoeling dat de groene kamerplanten met 'natte voeten' staan. Geef ze dan ook nooit water als de grond nog nat is. Ook bestaat er een zogenaamde bladspray, deze geeft bij bijvoorbeeld de fiscussoorten de bladeren extra glans. Mocht de groene kamerplant oorspronkelijk uit een tropisch gebied komen dan is deze vaak gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Mocht dit zo zijn, dan kunt u de kamerplant eens in de zoveel tijd een sproeibeurt geven of tijdens een zachte regenbui buiten zetten. Bent u op zoek naar kamerplanten die minder verzorging nodig hebben? Neem een kijkje bij de cactussen en vetplanten!

Verzorging van groene kamerplanten

Vaak voorkomende plantenziektes bij groene kamerplanten

Niet alleen mensen en dieren kunnen ziek worden, ook bij planten kan dit het geval zijn. De meeste plantenziektes voor groene kamerplanten zijn te voorkomen door deze juist te verzorgen. Er zijn echter bij groene kamerplanten een paar ziektes die vaak voorkomen: 

  • Bladluizen
  • Meeldauw
  • Spint​

Om deze plantenziektes te kunnen bestrijden is het van belang dat u ze kunt herkennen. Als u ze eenmaal heeft herkent, kunt u aan het bestrijden beginnen. Bladluizen herkent u aan het feit dat jonge bladeren omkrullen, geel worden, groeipunten misvormd zijn en uiteindelijk afvallen. Meeldauw herkent u aan wit grijze schimmelpluis op de bladeren van uw groene kamerplant. Spintmijten herkent u aan het fijne spinsel onderaan een blad. Het regelmatig besproeien van de bladeren, inclusief de onderkant, kan spint voorkomen. U kunt de plantenziektes op talloze biologische manieren bestrijden. De medewerkers in ons tuincentrum te Den Bosch helpen u hier graag bij. Mochten de plantenziektes niet verdwijnen met de biologische hulpmiddelen, dan kunt u altijd bij ons terecht voor chemische oplossingen. 

Vaak voorkomende plantenziektes bij groene kamerplanten

Vragen over groene kamerplanten

Mocht u vragen hebben over ons aanbod groene kamerplanten kunt u altijd in ons tuincentrum in Den Bosch terecht. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen, onze medewerkers staan zeven dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden! Is uw huis toch wat meer toe aan kleur? Wij verkopen ook bloeiende kamerplanten zoals de Orchidee met een vleugje roze, rood of zelfs geel! Dus woont u in de omgeving van Den Bosch, Drunen, Oss, Zaltbommel, Schijndel, Vlijmen, Berlicum of Vught kom dan gezellig bij ons tuincentrum langs!