Cactussen & vetplanten

Kleur uw leven groen met een fijne collectie kamerplanten! Voor de mooiste cactussen en vetplanten kunt u uiteraard terecht bij GroenRijk Den Bosch. Met een grote cactus of aantal kleine vetplanten maakt u immers een vet statement in uw woonkamer, keuken, slaapkamer of werkkamer. Of u nu een industrieel, bohemian, modern, Scandinavisch, klassiek of landelijk interieur heeft, een cactus of vetplant voelt zich er hoe dan ook thuis. Zet één grote plant op een in het oog springende plek of vul een schaal met een aantal miniplantjes: de mogelijkheden zijn eindeloos, zelfs als uw vingers lichtgroen zijn of uw tijd beperkt.

Tip! Vetplanten zijn een perfect cadeau voor iemand wiens vingers nog aan de lichtgroene kant zijn. Daarnaast hebben vetplanten en cactussen de power om woningen van mensen die niet veel thuis zijn alsnog van een gezonde, groene touch te voorzien.

Kamerplanten online bestellen

Ons assortiment kamerplanten bestaat uit:

Cactus en vetplant kopen

Bij GroenRijk Den Bosch hebben wij een ruim assortiment cactussen en vetplanten. Ons aanbod varieert van kleine vetplantjes tot grote cactussen en andersom. Cactussen en vetplanten zijn echte sfeermakers die van uw huiskamer een groene oase maken. Deze categorie kent planten in vele gedaantes en dus zijn ze de perfecte planten om met elkaar te mixen and matchen. Ze zijn ook leuk in combinatie met groene of bloeiende kamerplanten. Ook verkopen wij prachtige bloempotten waar u uw cactus of vetplant in kunt plaatsen. Gaat u voor glas, keramiek, kunststof, mandwerk of zink? Met een mooie vetplant of cactus in een bloempot die bij uw interieur past fleurt u uw huiskamer gemakkelijk en snel op. 

Voordelen van cactussen en vetplanten

✓ Cactussen en vetplanten worden ook wel succulenten genoemd. Ze slaan namelijk water op in hun stengels, bladeren en wortels. Hierdoor is de verzorging minimaal en zijn deze planten dus ook geschikt voor mensen zonder groene vingers.
✓ Cactussen en vetplanten passen in ieder interieur. Met een bloempot naar keuze kunt u de cactus of vetplant één laten worden met uw woonomgeving. 
✓ U hoeft zich geen zorgen te maken als u op vakantie gaat of de plant een keer vergeet water te geven. Cactussen en vetplanten kunnen een tijdje zonder water. Sterker nog, ze hebben liever te weinig dan teveel water.
✓ Cactussen en vetplanten zijn er in zoveel verschillende soorten en maten: er is er altijd wel één die bij uw stijl past.

Een cactus of vetplant koop je bij GroenRijk Den Bosch!

Verzorging cactus en vetplant

Zoals eerder vermeld zijn cactussen en vetplanten succulenten. Dit zorgt ervoor dat zij weinig verzorging nodig hebben. Cactussen en vetplanten kunnen wel een tijdje zonder water! Ze houden van een lichte plek in huis, maar kunnen snel verbranden. Pas dus op met een plekje vlak bij het raam! In de groei- en bloeiperiode hebben de planten eens per twee weken voeding nodig. Deze kunt u bij ons tuincentrum kopen! Ook voor de bestrijding van plantenziektes bij cactussen en vetplanten kunt u bij GroenRijk Den Bosch terecht. In de rustperiode van november tot en met februari hebben cactussen geen water en voeding nodig. Vetplanten hebben dan eens per twee weken een scheut water nodig. Het verpotten van uw vetplant of cactus kunt u het beste doen in maart of april. Meestal hoeft u deze maar eens in de drie jaar te verpotten, maar bij jonge planten kan het geen kwaad om dit eens per jaar te doen.

Onze favoriete vetplanten

  • Rhipsalis
  • Aloë Vera
  • Haworthia
  • Kruiskruid
  • Echeveria

Cactussen en vetplanten koopt u bij GroenRijk Den Bosch

De mooiste cactussen en vetplanten koopt u bij GroenRijk Den Bosch. Voor vragen kunt u terecht in ons tuincentrum in Den Bosch. Ook kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of een contactformulier. Dus woont u in de omgeving van Den Bosch, Drunen, Oss, Zaltbommel, Schijndel, Vlijmen, Berlicum of Vught? Kom dan gezellig bij ons tuincentrum langs! Bezoek ook onze webshop voor het laaste aanbod aan kamerplanten en alle bijpassende producten. 

Kom langs!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten