Lavaplant

Trend alert! De lavaplant is er om ontdekt te worden! Deze prachtige plant is erg nieuw en ook nog eens bijzonder in zijn soort; de plant groeit namelijk op lava. Met een mooi woord noemen wij dat Lava(scoria), dit houdt simpelweg het vulkanische gedeelte in dat uit de aardbodem komt. Voordeel hiervan? Dit gesteente bevat enorm veel voeding en mineralen wat uiteraard niet verkeerd kan zijn als bodem voor uw plantje.
 

Kamerplanten


 

Een stoere, nieuwe trend: de Lavaplant

Hoe is deze Lavaplant nu eigenlijk ontstaan? Dat leggen wij ui uit! De lava is ooit uit een vulkaan gekomen met een temperatuur van zo'n 700°C en hier is een plant uit ontstaan. Dankzij deze voedingsrijke bodem, krijgt uw plantje genoeg mineralen binnen en doordat er in lava luchtbellen zitten, hebben de wortels van de Lavaplant vrij spel. Al met al: niet alleen een prachtige kamerplant, maar ook nog eens enorm vruchtbaar! 

Decoratief én hip dat is de Lavaplant

De lavasteen is geplant op een lage schaal en je kan gemakkelijk de schaal op een kast neerzetten want hij lekt gelukkig niet. Wel een tip van ons: zorg ervoor dat er altijd genoeg water in de schaal blijft. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat de Lava uit.

Hoe een Lavaplant verzorgen?

Niet alleen hip en trendy, de Lavaplant is ook nog eens een enorm makkelijke kamerplant die heel weinig verzorging vraagt. Dit komt mede dankzij het vruchtbare lavagesteente waarin de plant groeit. Wel hebben we enkele verzorgingstips voor u op een rijtje gezet:

  • Geef geen extra voeding, dit heeft de plant niet nodig.
  • De standplaats is een plekje die niet helemaal in de volle zon staat.
  • De badkamer is een ideale plek voor de plant, omdat 'ie gek is op een vochtige omgeving.

Een bijzondere plant die ook nog eens makkelijk te verzorgen is, wie wil dat nou niet!

De Lavaplant kopen in Den Bosch

Fleur uw interieur ook op met deze stoere kamerplanten! Bij tuincentrum GroenRijk Den Bosch zijn diverse Lavaplanten te vinden waarmee u de robuuste natuur in huis haalt. Voor meer groene kamerplanten of bloeiende kamerplanten kunt u gezellig bij ons langskomen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten