Bloeiende kamerplanten

Groene kamerplanten verzorgen | GroenRijk Den BoschWie wordt er niet vrolijk van een beetje klein huis? Bloeiende kamerplanten zijn daarom de perfecte aanwinst voor uw huiskamer. En dat niet alleen: een bloeiende plant is een fantastisch mooi cadeau om te geven of te krijgen. De meeste bloeiende kamerplanten hebben enigszins wat meer verzorging dan groene kamerplanten nodig, maar daar krijgt u dan ook iets heel moois voor terug. De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte standplaats met het liefst de ochtendzon op hun bladeren. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig. Zeker wanneer u de bloeier in een bijpassende bloempot zet, bent u verzekerd van een spectaculair resultaat.
 

Kamerplanten online bestellen


 

Ons assortiment kamerplanten bestaat uit:

Bloeiende kamerplanten: veel soorten en maten

Ze zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de volgende planten? 

  • Bromelia
  • Orchidee
  • Lepelplant
  • Anthurium
  • Strelitzia
  • Monstera
  • Hortensia
  • Primula

Er zit altijd wel een plant tussen die bij uw smaak en interieur past. Ze zijn er immers in ontelbaar veel kleuren. Soms zijn er planten die zelfs meerdere kleuren combineren. Ze geven sfeer, ruiken in veel gevallen heerlijk en zorgen voor een vrolijke noot in de donkere maanden van het jaar. 

Verzorging bloeiende kamerplanten

De verzorging van bloeiende kamerplanten neemt wat verantwoording op zich, maar daar krijgt u wel een hoop voor terug. Oorspronkelijk komen veel kamerplanten uit tropische of subtropische landen. Die bloeiende kamerplanten zijn dan ook gewend aan een hoge luchtvochtigheid. In uw huiskamer is de luchtvochtigheid vrij laag, maar al helemaal in de winter als de verwarming aanstaat. Om uitdroging van uw plant te voorkomen, kunt u het beste uw plant regelmatig besproeien met water. Hierdoor zal de plant het idee krijgen dat hij op een plek staat met een hoge luchtvochtigheid. De meeste bloeiende kamerplanten hebben het liefst een plekje met veel ochtendzon. Water geven is niet het enige wat u moet doen, de bloeiende kamerplanten hebben in de groeiperiode ook plantenvoeding nodig. Voor deze plantenvoeding kunt u terecht bij ons tuincentrum. Sommige bloeiende kamerplanten, zoals Hortensia's, houden ervan als zij met hun voeten in het water staan. Let wel op dat dit bij iedere plant verschilt. De ene bloeier houdt van 'natte voeten', terwijl de andere plant daar totaal niet tegen kan. Sterker nog, in sommige gevallen kan het wortelrot tot gevolg hebben. In het voorjaar kunnen bloeiende kamerplanten verpot worden. Het is echter altijd de bedoeling dat u zorgvuldig de verzorgingstips van planten leest die worden meegeleverd. Onze medewerkers staan echter ook altijd voor u klaar!

Verzorging bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplant met pot kopen

Voor een mooie bloeiende kamerplant kunt u natuurlijk terecht bij GroenRijk Den Bosch. Maar wist u ook dat u bij ons goed zit als het gaat om bloembakken of plantenbakken voor binnen en buiten? Een bloeiende kamerplant in een mooie pot die bij uw interieur past fleurt uw huiskamer, slaapkamer, werkplek of keuken weer helemaal op. Omdat kamerplanten op het moment dé interieurtrend van het moment zijn, zou u ze tekort doen als u niet ook een fantastische bloempot scoort. Neem dus eens een kijkje bij ons assortiment bloempotten voor wat inspiratie! Gaat u voor een glas, keramiek, kunststof, mandwerk of zink? Wist u trouwens dat veel van onze bloeiende kamerplanten ook  nog eens goed zijn voor het binnenklimaat? Dat zijn twee vliegen in één klap!

Plantenziektes bij bloeiende kamerplanten

Helaas worden bloeiende kamerplanten ook wel eens ziek. Dit gebeurt vaak in de winter als de verwarming in uw huis hoog staat. Doordat de verwarming op een hoge stand staat is de luchtvochtigheid laag - en laat hoge luchtvochtigheid nou net zo belangrijk zijn voor een gezonde kamerplant! De meeste bloeiende kamerplanten komen namelijk uit een tropisch of subtropisch gebied waar de luchtvochtigheid erg hoog is. U kunt de bloeiende kamerplant het gevoel geven dat hij in zo een gebied staat door de plant regelmatig met water te besproeien. De meest voorkomende plantenziektes bij kamerplanten zijn spint en bladluizen. U kunt bij ons biologische of chemische bestrijdingsmiddelen voor deze ziektes kopen. 

Verzorging bloeiende kamerplanten

Vragen over ons aanbod bloeiende kamerplanten

Mocht u vragen hebben over ons aanbod bloeiende kamerplanten dan kunt u altijd langskomen in ons tuincentrum in Den Bosch nabij Veghel, Tilburg en Oss. U kunt ook altijd contact met ons opnemen, onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar. Naast bloeiende kamerplanten, hebben wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten, luchtzuiverende kamerplanten en arrangementen. Bent u toch op zoek naar een tuinplant in plaats van een bloeiende kamerplant? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment tuinplanten
 

Bekijk onze tuinplanten