Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn een goede aanwinst voor uw huiskamer. Met een bloeiende kamerplant brengt u naast veel groen, ook verschillende kleuren in huis. De meeste bloeiende kamerplanten hebben enigszins wat verzorging nodig, hierover leest u zo meer. Wij verkopen onder andere de volgende bloeiende kamerplanten:

  • Bromelia
  • Orchidee
  • Cherry Champ
  • Lepelplant

Verzorging bloeiende kamerplanten

De verzorging van bloeiende kamerplanten neemt wat verantwoording op zich, maar daar krijgt u wel een hoop voor terug. Oorspronkelijk komen veel kamerplanten uit tropische of subtropische landen. Die bloeiende kamerplanten zijn dan ook gewend aan een hoge luchtvochtigheid. In uw huiskamer is de luchtvochtigheid vrij laag, al helemaal in de winter als de verwarming aanstaat. Om uitdroging van uw plant te voorkomen, kunt u het beste uw plant regelmatig besproeien met water. Hierdoor zal de plant het idee krijgen dat hij op een plek staat met een hoge luchtvochtigheid. De meeste bloeiende kamerplanten hebben het liefst een plekje met veel ochtendzon. Water geven is niet het enige wat u moet doen, de bloeiende kamerplanten hebben in de groeiperiode ook plantenvoeding nodig. Voor deze plantenvoeding kunt u terecht bij ons tuincentrum. Sommige bloeiende kamerplanten zoals Hortensia's houden ervan als zij met hun voeten in het water staan. Let wel op dat dit bij iedere plant verschilt. De ene houdt van  'natte voeten', terwijl de andere plant daar totaal niet tegen kan. In het voorjaar kunnen bloeiende kamerplanten verpot worden. Het is echter altijd de bedoeling dat u zorgvuldig de verzorgingstips van planten leest, deze worden vaak meegeleverd.

Verzorging bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplant met pot kopen

Voor een mooie bloeiende kamerplant kunt u natuurlijk terecht bij GroenRijk Den Bosch. Maar wist u ook dat u bij ons goed zit als het gaat om bloembakken of plantenbakken voor binnen en buiten? Een bloeiende kamerplant in een mooie pot die bij uw interieur past fleurt uw huiskamer weer helemaal op. Neem dus eens een kijkje bij ons assortiment bloempotten voor wat inspiratie! Gaat u voor een glas, keramiek, kunststof, mandwerk of zink?

Plantenziektes bij bloeiende kamerplanten

Helaas worden bloeiende kamerplanten ook wel eens ziek. Dit gebeurt vaak in de winter als de verwarming in uw huis hoog staat. Doordat de verwarming op een hoge stand staat is de luchtvochtigheid laag, en laat hoge luchtvochtigheid nou net zo belangrijk zijn voor een gezonde kamerplant! De meeste bloeiende kamerplanten komen namelijk uit een tropisch of subtropisch gebied waar de luchtvochtigheid erg hoog is. U kunt de bloeiende kamerplant het gevoel geven dat hij in zo een gebied staat door de plant regelmatig met water te besproeien. De meest voorkomende plantenziektes bij kamerplanten zijn spint en bladluizen. U kunt bij ons biologische of chemische bestrijdingsmiddelen voor deze ziektes kopen. 

Plantenziektes bij bloeiende kamerplanten

Vragen over ons aanbod bloeiende kamerplanten

Mocht u vragen hebben over ons aanbod bloeiende kamerplanten dan kunt u altijd langskomen in ons tuincentrum in Den Bosch nabij Veghel, Tilburg en Oss. U kunt ook altijd contact met ons opnemen, onze medewerkers staan zeven dagen per week voor u klaar. Naast bloeiende kamerplanten, hebben wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten en arrangementen. Bent u toch op zoek naar een tuinplant in plaats van een bloeiende kamerplant? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment tuinplanten.

Bekijk onze tuinplanten