Zink

Potten gemaakt van zink zijn goed geschikt als plantenpot of bloembak. GroenRijk Den Bosch verkoopt zinken potten in verschillende formaten en kleuren. 

Verschillende varianten zinken potten

Zinken potten zijn bij ons tuincentrum beschikbaar van klein tot groot. Kleine zinken potten staan hartstikke goed met een stoere plant zoals een mini vetplant of cactus. Zo krijgt u een leuke mix van schattig, klein en stoer. Grotere zinken potten staan binnenshuis prachtig met een bloeiende kamerplant, ook dan is er de mix tussen schattig en stoer. Naast formaat kunnen de zinken potten ook nog variëren in kleur. Ons aanbod zinken potten gaat altijd met de trend mee. Zo ook de kleur van de zinken potten, wij hebben in het verleden grijs, grijs/zwart en de koperkleur in ons assortiment gehad. 

Andere producten van zink

Wij verkopen niet alleen zinken potten, ook zijn bij ons verschillende andere producten van zink te koop. Zo kunt u het materiaal zink een element in uw tuin maken wat vaker terugkomt. Door bijvoorbeeld meerdere zinken producten in uw tuin neer te zetten wordt uw tuin een geheel. De afgelopen jaren is ons assortiment zinken producten sterk gegroeid. Waar wij eerst alleen zinken bloempotten en plantenbakken hadden, verkopen wij nu ook emmers, mandjes, gieters en zelfs mooie spiegels. 

GroenRijk-DenBosch-Zink-tuincentrum

Zinken potten verzorgen

Als u uw zinken pot goed verzorgt gaat deze extreem lang mee. Eigenlijk worden zinken potten alleen maar mooier met de tijd. Helemaal als u ze buiten zet, dan krijgen de zinken potten vaak een mooi natuurlijk randje. Wat kan gebeuren bij zinken potten is dat deze vollopen met water. Binnenshuis houdt u er waarschijnlijk rekening mee hoeveel water de plant nodig heeft, maar buiten heeft u dit niet altijd in eigen handen. Als het hard regent kunnen zinken potten vollopen. Een oplossing hiervoor is om in de zinken pot onderin een gaatje te boren. Zo krijgt het overtollige water goed de kans om weg te spoelen. Ook zijn zinken potten erg licht, waardoor ze met harde wind weg kunnen waaien. Om dit te voorkomen kunt u een aantal steentjes in de pot neerleggen. Zinken potten zijn helaas niet weerbestendig. Het kan dus voorkomen dat in de winter de wortels van de plant bevriezen en in de zomer juist verbranden. Dit kan echt voorkomen worden! Zinken potten kunnen gemakkelijk winter- en zomerbestendig gemaakt worden door wat noppenfolie aan te brengen aan de binnenkant van de pot. 

Zink producten kopen bij GroenRijk Den Bosch 

Zinken producten zoals potten, emmers en gieters koopt u bij GroenRijk Den Bosch. Onze medewerkers staan zeven dagen per week klaar voor u. Ze helpen u graag verder met het uitzoeken van de zinken pot die het beste bij u past. Ook kunnen zij u verder helpen met de verzorging van uw zinken pot en natuurlijk met de vulling van deze pot, zoals mooie kamerplanten uit ons assortiment. Mocht u vragen hebben over ons aanbod aan zinken producten of zinken potten dan kunt u altijd langskomen in ons tuincentrum in Den Bosch nabij Hedel, Cromvoirt en Heusden. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Naast zinken potten verkopen wij ook potten van andere materialen:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie