Luchtzuiverende kamerplanten

U heeft vast wel eens gehoord dat kamerplanten niet alleen een te gek woonobject kunnen zijn, maar dat ze ook iets anders kunnen bijdragen aan uw woonkamer, slaapkamer, kantoor of keuken. Groen is namelijk hartstikke gezond! Niet alleen uw geest heeft er profijt van - planten kunnen immers zorgen voor een relaxte sfeer waar creativiteit en productiviteit worden bevorderd -, maar ook het lichaam wordt blij van groen! Alle kamerplanten produceren zuurstof, maar lúchtzuiverende planten geven net dat beetje extra aan u en uw woonomgeving. Ze verbeteren de luchtvochtigheid en breken giftige stoffen af. De meeste luchtzuiverende planten  vragen ook nog eens weinig van zijn baasje. Een beetje geven en heel veel terugkrijgen; geen wonder dat luchtzuiverende planten zo populair zijn! Ze zijn de ideale huisgenoten in een werkkamer, slaapkamer of woonkamer. Richt uw thuisomgeving zo dus gezond mogelijk in met een aantal luchtzuiverende planten! De mooiste kamerplanten koopt u bij GroenRijk Den Bosch! 

Ons assortiment kamerplanten bestaat uit:

Kamerplanten online bestellen

Natuurlijke luchtverfrissers

Luchtzuiverende planten geven het brein een boost en het lichaam een gezonde impuls. Het is bewezen dat er in een groene werkomgeving minder ziekteverzuim is. Hoe bijzonder is dat!? De meeste huizen of kantoren zijn tegenwoordig van goede isolering voorzien. Dit zorgt ervoor dat we in het najaar lekker warm blijven, zonder dat die warmte stiekem ons huis verlaat. In huis zijn echter ook een groot aantal schadelijke gassen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan verf, rook, schoonmaakmiddelen, maar ook uw adem en zweet produceren stofjes die nare effecten kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan slaapproblemen en long- of huidklachten. Door die goede isolatie kan warmte nergens heen, maar ditzelfde geldt ook voor deze chemische gassen. Ventilatie is dus belangrijk, maar ook een aantal luchtzuiverende kamerplanten zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Deze natuurlijke luchtverfrissers neutraliseren giftige stoffen door ze in de huidmondjes van hun bladeren op te nemen, af te breken en om te zetten in goede stoffen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat waterdamp in de lucht terecht komt, waardoor de luchtvochtigheid verbetert.

Luchtzuiverende kamerplanten koopt u natuurlijk bij GroenRijk Den Bosch!

Gezond én hip

Elk jaar zijn er een aantal trends op het gebied van kamerplanten te ontdekken. Momenteel staat gezondheid voorop! Het is dan ook geen wonder dat luchtzuiverende planten zo populair zijn. Er is echter nog een reden: luchtzuiverende planten zien er gewoonweg te gek uit! Ze zijn er in verschillende soorten en maten, maar eigenlijk is elk exemplaar een spectaculaire toevoeging aan uw interieur. Het oog wil immers ook wat. Haal een aantal luchtzuiverende kamerplanten in huis die passen bij uw smaak en woonstijl en maak een gezellig hoekje in de woon-, werk- of slaapkamer. Denk aan verschillende bladgroottes, stelen, hoogtes of bladtekeningen. Combineer deze luchtverfrissers bijvoorbeeld met andere groene of bloeiende kamerplanten, of vetplanten en cactussen voor een speels effect. Hoe meer, hoe beter!

Populaire luchtzuiverende planten

Er zijn een groot aantal planten met luchtzuiverende eigenschappen. Wel zijn er een aantal nét even wat populairder dan andere planten. Benieuwd welke planten het meest populair zijn? Wij zetten er een aantal op een rijtje!

  • Calathea (Calathea)
  • Gatenplant (Monstera)
  • Drakenbloedboom (Dracaena)
  • Scindapsus (Scindapsus)
  • Lepelplant (Spathiphyllum)
  • Vioolbladplant (Ficus lyrata)
  • Dieffenbachia
  • Hedera (Hedera)
  • Blauwvaren (Phlebodium)

Luchtzuiverende planten verzorgen en kopen

Het leuke aan deze planten is dat ze veel voor u en uw omgeving doen, maar bijna niks van u vragen. Hoe ideaal! Natuurlijk blijft regelmatig watergeven een must en ook is de standplaats enorm belangrijk. Hoeveel water de plant drinkt? Dat verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet veeleisend en volstaat een wekelijks gietermoment. Voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten geldt dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Kom langs in Den Bosch om ons assortiment kamerplanten te ontdekken. Onze plantenexperts matchen u graag met de mooiste plant.
 

Kom langs!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten