Monstera

Een Gatenplant, beter bekend als de Monstera, is een prachtige kamerplant die opvalt door zijn grote, groene bladeren. De groene kamerplant staat leuk in een bloempot langs de trap, op de grond of op een leuk plateau. Als u op zoek bent naar een middelgrote plant waar iedereen jaloers op gaat zijn, is de Monstera dé plant voor u. Ook leuk: u kan de kamerplant ook als roomdivider gebruiken, om op een creatieve manier een ruimte in twee te delen. Zet een aantal van deze groene rakkers in een langwerpige plantenbak voor een luchtige, maar bijzonder groene afscheiding. Ook niet geheel onbelangrijk: het is een enorm makkelijke kamerplant! Hierdoor heeft u geen groene vingers nodig om van de plant te genieten. Wilt u meer weten over deze Gatenplant? U shopt de Monstera bij GroenRijk Den Bosch óf in onze webshop.


Monstera online kopen
 

De Monstera: hoe verzorg ik de Gatenplant?

Bent u op zoek naar een kamerplant die uw woonkamer, slaapkamer, werkplek of zelfs badkamer om kunnen toveren tot een urban jungle? Dan is een prachtige Gatenplant ideaal voor u. Wij hebben wat verzorgingstips voor u op een rijtje gezet:

  • Zorg dat de potgrond van de Monstera altijd vochtig is.
  • De standplaats? Dat maakt de Monstera eigenlijk helemaal niets uit: in de schaduw of op een zonnige plek, groeien zal 'ie.
  • Geef in de herfst- en wintermaanden geen extra voeding, doe dit alleen in de zomermaanden. Zo simpel is het!

monstera kamerplant kopen in Den Bosch

Monstera soorten: het zijn er genoeg!

Op de meeste foto's van de Monstera ziet u een groene kamerplant, maar wist u dat er ook veel andere soorten Monstera's te vinden zijn? Bijvoorbeeld een witbonte Monstera of zelfs een klimplant of hangplant met kleinere bladeren. Dit is de Monstera Obliqua. Ook zijn er uit de kluiten gewassen varianten. Officieel zijn er 48 soorten Monstera's te vinden, die over het algemeen in twee soorten te onderscheiden zijn: de Monstera Deliciosa en de Monstera Adansonii.

Monstera Deliciosa

Dit is de variant van de Gatenplant die de meesten van jullie wel kennen. Onder deze soort Monstera vallen veel toffe varianten kamerplanten, waaronder:

  1. Monstera Deliciosa var Variegata

  2. Monstera Deliciosa var Borsigiana

gatenplant vindt je bij groenrijk den bosch

Monstera Adansonii

Dan hebben we de Monstera Adansonii, dit is de tweede soort kamerplant. Deze Monstera heeft in tegenstelling tot de Monstera Deliciosa meer gaten en juist kleinere bladeren. 
 

Bloeiende kamerplanten


 

Hoe de Monstera stekken?

Het stekken van de Monstera gaat heel gemakkelijk! Belangrijk, om de plant te stekken, is dat deze wel luchtwortels nodig heeft:

  1. Kies een stengel uit waaraan een luchtwortel en één blad zit
  2. Knip of snijd vervolgens de stengel af met een snoeischaar
  3. Zet de stengel op water zodat er extra wortels kunnen groeien
  4. Vervang daarna geregeld het water, zodat er geen schimmel ontstaat.

Beginnen uw groene vingers te jeuken? Logisch! Ontdek de Monstera bij GroenRijk Den Bosch, nabij Rosmalen, Berlicum, Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk. Liever thuis laten bezorgen? In de regio bezorgen we kamerplanten bij u thuis. Shop ze in onze webshop!
 

Potterie

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten