Monstera

Een gatenplant oftwel Monstera kamerplant is een prachtige kamerplant met zijn grote, groene bladeren. De groene kamerplant staat leuk in een bloempot langs de trap, op de grond of op een leuk plateau. Als u op zoek bent naar een middelgrote plant waar iedereen jaloers op gaat zijn, is de Monstera dé plant voor u. Ook leuk: u kan de kamerplant ook als roomdivider gebruiken, om op een creatieve manier een ruimte in twee te delen. Ook niet geheel onbelangrijk: het is een enorm makkelijke kamerplant waardoor u geen groene vingers nodig heeft om van de plant te genieten. Wilt u meer weten over deze Gatenplant? Lees dan snel verder.
 

Bloeiende kamerplanten


 

De Monstera: Gatenplant: hoe verzorg ik deze groene rakker?

Bent u op zoek naar planten in de woonkamer? Dan is een prachtige Gatenplant ideaal voor u. Wij hebben wat verzorgingstips voor u op een rijtje gezet:

  • Zorg dat de grond altijd vochtig is van de Monstera.
  • De standplaats? Dat maakt de Monstera eigenlijk helemaal niets uit: in de schaduw of op een zonnige plek: groeien dat zal 'ie.
  • Geef in de herfst- en wintermaanden geen extra voeding, doe dit alleen in de zomermaanden. Zo simpel is het!

monstera kamerplant kopen in Den Bosch

Monstera soorten: het zijn er genoeg!

Op de meeste foto's van de Monstera, Gatenplant ziet u een groene kamerplant, maar wist u dat er ook veel andere soorten Monstera's te vinden zijn? Bijvoorbeeld een witbonte Monstera of zelfs een klimplant met kleine bladeren en grotere maten. Officieel zijn er 48 soorten Monstera's te vinden, dit zijn twee soorten met veel diverse varianten. Over het algemeen onderscheiden we de: Monstera Deliciosa en de Monstera Adansonii.

Monstera Deliciosa

Dit is de variant van de Gatenplant die de meesten van jullie wel kennen. Onder deze soort Monstera, vallen veel toffe varianten kamerplanten, waaronder:

  1. Monstera Deliciosa var Variegata

  2. Monstera Deliciosa var Borsigiana

gatenplant vindt je bij groenrijk den bosch

Monstera Adansonii

Dan hebben we de Monstera Adansonii, dit is de tweede soort kamerplant. Deze Monstera heeft in tegenstelling tot de Monstera Deliciosa meer gaten en juist kleinere bladeren. 

Hoe de Monstera stekken?

Het stekken van de Monstera gaat heel gemakkelijk! Belangrijk, om de plant te stekken, is dat deze wel luchtwortels nodig heeft:

  1. Kies een stengel uit waaraan een luchtwortel en één blad zit
  2. Knip of snijd vervolgens de stengel af met een snoeischaar
  3. Zet de stengel op water zodat er extra wortels kunnen groeien
  4. Vervang daarna geregeld het water, zodat er geen schimmel ontstaat.

Ontdek de Monstera bij GroenRijk Den Bosch, nabij Rosmalen, Berlicum, Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk.

Cactussen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten