Yucca

Ontdek de Yucca: een prachtige groene kamerplant die een kamer thuis in één keer opfleurt! Deze grote kamerplant is een favoriet voor velen van ons! De kamerplant fleurt in één keer een kamer op en u creëert een echte Urban Junge. De Yucca kunt u herkennen aan zijn lange, puntige bladeren die direct uit de aarde groeien. De bladeren zijn ook erg herkenbaar aan hun groene kleur met een vleugje roomwit of geel en heeft een scherp randje. Wist u dat de Yucca zelfs 2,5 meter hoog kan worden? Combineer deze plant met mini plantjes en middelgrote kamerplanten en u heeft een zeer gezellig welkom!
 

Groene kamerplantenWaar komt de Yucca vandaan?

Deze prachtige grote kamerplant komt van oorsprong uit Midden-Amerika en Noord-Amerika. Nabij het zuiden van Californië, dicht bij het beroemde Joshua Tree National Park, ligt de bekende Yucca Valley en hier vindt u enorm veel soorten Yucca's. In het wild worden de takken van de Palmlelie afgezaagd en deze takken worden vervolgens opgestuurd naar Nederland. Deze worden daarna in de aarde gepoot en hieruit groeit uw geliefde kamerplant vervolgens uit.

Yucca zuivert de lucht!

Deze ruige kamerplant zorgt niet alleen voor een prachtig aanzicht thuis bij u, maar treedt ook nog eens op als een natuurlijke luchtverfrisser. Het is namelijk een luchtzuiverende kamerplant waarmee u gezonder bezig bent. Dat betekent dubbel genieten!

Yucca zuivert de lucht!

De Yucca: erg makkelijk te verzorgen

Heeft u een plekje thuis waar ongeveer vijf uur per dag zonlicht te vinden is? Dan is dit een ideale plek voor uw Yucca. Om nóg specifieker te zijn, kunt u het beste de kamerplant zo'n drie meter van een raam op het zuiden of twee meter van een raam op het oosten/westen zetten. Ook leuk: u kunt de Yucca in de zomermaanden buiten zetten als het nog boven de 10°C is. Verder kunt u de Yucca regelmatig water geven: doe dit in kleine beetjes en niet een grote hoeveelheid in één keer. Blijft er een klein laagje water onderin de bloempot liggen? Let dan goed op, want dit kan erg slecht zijn voor uw kamerplant. Ook kan de stam van de Yucca aan de onderkant zacht worden, dan geeft u iets teveel water.

De yucca: erg makkelijk te verzorgen

Zó verpot u uw Yucca

Over het algemeen groeit een Yucca niet enorm snel, alleen in de lente en zomermaanden zullen de bladeren wat groter en voller worden. Daarom adviseren wij onze klanten ook vaak dat het niet nodig is om ieder jaar uw kamerplant te verpotten. Wat u wél ieder jaar kunt doen, is de bovenlaag van de grond vervangen. Hierdoor kan de Yucca genoeg voedingsstoffen uit de grond halen. Het beste is om de Yucca één keer in de drie jaar in een grotere pot plaatsen. Koop altijd een nieuwe pot die ongeveer 20% tot 25% groter is dan de oude bloempot. 

Ontdek alle prachtige Yucca's bij ons in Den Bosch nabij Vught, Sint Michielsgestel, Schijndel, Heesch, Nuland en Veghel. Ook voor andere groene kamerplanten, bloeiende planten of cactussen bent u bij ons aan het goede adres.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten