Bonsai

Bent u op zoek naar een echte eyecatcher in de moderne woonkamer? Check dan eens de Bonsai boompjes in ons tuincentrum. Deze bomen vinden hun oorsprong in China waar mensen zijn begonnen met het kweken van kleine bomen in potten. Als de Bonsai letterlijk vertaald wordt, betekent het ook: boom in pot. 
 

Groene kamerplanten

 

Hoe verzorg je een Bonsai boompje?

Vragen zoals: ''hoe vaak de bonsai water geven?'' en ''wanneer een bonsai verplanten?'' komen veelal terug in ons tuincentrum. Veel mensen denken dat deze kamerplant moeilijker te verzorgen is dan andere groene kamerplanten, maar niets is minder waar. Het is alleen belangrijk om vooraf na te gaan welke soort Bonsai u precies heeft staan thuis. Wij vertellen u vandaag wat meer over:

  • Bewatering
  • Bemesting
  • Standplaats

Bewatering van de Bonsai

De bewatering van de Bonsai hangt af van veel verschillende factoren zoals de grootte van de Bonsai en de boomsoort. Over het algemeen geeft u de Bonsai niet iedere dag water, maar kijkt u per dag of het wel echt nodig is om te bewateren. Dit doet u door aan de grond te voelen: deze moet licht vochtig zijn, maar niet al te nat. Let er ook altijd op dat het water de wortelkluit bereikt en niet snel langs de zijkanten van de pot wegspoelt. 

Bemesting van de Bonsai

Het is voor de optimale verzorging van deze kamerplant van groot belang dat de Bonsai in kleine potjes geplant worden met vrij weinig ruimte voor aarde. Welke aarde voor de Bonsai goed is? Dan is voornamelijk Bonsai mest met de juiste samenstelling. 

Standplaats van de Bonsai

Ook dit punt hangt samen met de verschillende soorten Bonsai bomen, maar aangezien Bonsai planten veelal subtropische planten zijn, is het belangrijk dat ze een redelijke constante en hoge temperatuur hebben. Ook zijn deze bomen gek op veel licht, dus houd hier rekening mee bij het plaatsen van de Bonsai.

Hoe verzorg je een bonsai boompje?

Kies eens iets anders en ga voor een Bonsai

Fleur het thuis op met deze prachtige planten. Vooral omdat niet veel mensen deze groene kamerplant in huis hebben, valt deze éxtra op!

Meer kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Groene kamerplanten