Orchidee

De orchidee is één van de meest populaire kamerplanten, geen wonder want deze elegante bloeiende kamerplant heeft weinig zorg nodig. In ons tuincentrum in Den Bosch hebben wij altijd diverse kleuren en soorten orchideeën voor u klaar staan. Een populaire keuze is bijvoorbeeld de Orchidee Phalaenopsis. Lees hier meer over de verzorging van uw Orchidee, zoals de voeding en het water geven van de prachtige woonplant. 
 

Bloeiende kamerplanten

 

Verzorging van de Orchidee

De orchidee wordt ook wel de vlinderorchidee genoemd, omdat de bloemen lijken op vliegende motvlinders. Orchideeën zijn subtropische planten, en groeien van origine in het oerwoud tussen de wortels van bomen. Om die reden is de ideale kamertemperatuur voor deze plant zo'n 22 graden. Een orchidee houdt er niet van in de volle zon te staan, in het oerwoud is dat namelijk ook niet zo. Het beste is de plant op een plek te zetten waar alleen ochtendzon komt voor een raam op het oosten. Bij te veel zon verbranden de bladeren van de orchidee die worden dan geel. Let er ook op dat de plant niet dichtbij fruit staat, fruit scheidt een bepaalde gas uit, waardoor de plant sneller verouderd.

Verzorging van de orchidee

Orchidee water geven

Het onderhoud van de Orchidee valt reuze mee! Deze plant heeft niet veel water nodig, in  de zomer eens in de week en in de winter eens in de twee weken. Het is het beste de wortels van de plant 10 minuten onder te dompelen in het water. Het beste is dit in de ochtend te doen en leidingwater op kamertemperatuur te gebruiken. Laat de plant even uitlekken alvorens deze terug te plaatsen in de pot.

Tuincentrum Den Bosch  Rosmalen  Oss  Zaltbommel  Schijndel  Waalwijk  Vught  Vlijmen  Berlicum  Drunen

Voeding voor de orchidee

In ons tuincentrum verkopen wij speciale voeding voor de orchidee. Het is het beste deze extra voeding in de lente en de zomer toe te dienen. In de herfst en de winter is de extra voeding niet nodig. Deze vloeibare plantenvoeding is onder andere verkrijgbaar van het merk DCM, op de verpakking staan instructies over de hoeveelheid te gebruiken voeding per liter.

Filmpje van Romeo betreft de verzorging van de orchidee

Heeft u vragen over ons aanbod of de verzorging, kom langs in ons tuincentrum of bel ons op: 073-6147461 Ook voor een prachtige kunst Orchidee bent u bij ons aan het juiste adres, bekijk eens onze zijdebloemen of er een favoriet voor u bij zit. Ook als u weinig plaats heeft voor kamerplanten of bloemen, kan u ook de keuze maken voor een mini Orchidee die eigenlijk overal wel past. 

Kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloeiende kamerplanten