De 3 beste bloeiers voor de herfst

De 3 beste bloeiers voor de herfst

De herfst is één van de mooiste seizoenen. Veel planten hebben hun eigen unieke manier om te reageren op de verandering in het weer. Sommige beginnen te bloeien alsof het weer lente is, terwijl andere veranderen in rode, gele en oranje versies van zichzelf. Als u wilt dat uw tuin der op z'n herfstbest uitziet, moet u weten welke planten de echte herfsttoppers zijn. Ontdek onze top 3!

Tuinplanten

 

1. De vrolijke Chrysant

Chrysanten zijn ijzersterke bloeiende vaste planten. Ze kunnen worden geplant in potten of bloembakken, en in de volle grond. Naast een veel voorkomende toevoeging aan tuinen, worden chrysanten ook vaak gebruikt in bloemstukken. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder rood, wit, paars, roze, geel en oranje. Chrysanten zijn één van de best meest fleurige planten voor de herfst omdat ze goed gedijen bij koeler weer. Ze hebben een behoorlijke hoeveelheid water nodig, maar kunnen vatbaar zijn voor ziekten als ze te veel krijgen. Houd 'm dus in de gaten.

Tip! Er zijn Chrysanten op pot, maar ook knappe bolchrysanten op onze tuinplantenafdeling te vinden. Die laatste brengt in één klap een kleurexplosie naar de tuin.

Meer over de Chrysant

 

2. De luxe Goudsbloem

Goudsbloemen zijn bloeiende planten die een prachtige toevoeging aan de herfsttuin zijn. Het zijn onderhoudsarme planten die minimale hoeveelheden water nodig hebben. Daarom zijn ze een uitstekende keuze voor tuinen die kleur nodig hebben, maar in andere periodes van het jaar mogelijk niet genoeg zonlicht krijgen om bloemen te laten groeien. Ze zijn er in een breed scala aan kleuren, waaronder rood, oranje, geel en roze. 

3. De zwoele Sedum

Sedum is een bloeiende plant die tijdens het groeiseizoen meerdere keren bloeit. Het is een gemakkelijk te kweken plant die droogtetolerant is en in verschillende grondsoorten kan groeien. Sedum wordt het meest gebruikt als borderplant, maar ziet u ook wel terug in rotstuinen of op daken. De plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, roze en wit. Het is een onderhoudsarme plant die weinig water nodig heeft. Sedum kan ook slechte bodemgesteldheid verdragen, dus het is uitstekend geschikt voor een verwaarloosd hoekje van de tuin dat een oppepper nodig heeft.

Aanplanten in de herfst met een beetje hulp van GroenRijk Den Bosch

De herfst is een geweldige tijd om aan te planten. Door de kou en regen, maar de nog warme bodem van de zomer krijgt beplanting immers een ferme kickstart. Ook al zien heesters, bomen en sommige andere planten er misschien nu niet op hun best uit, straks in het voorjaar heeft u er heel veel plezier van. Het kiezen van de beste bloeiende planten voor de herfst heeft alles te maken met het kiezen van de variëteiten die gedijen bij lagere temperaturen. Als u straks de winter in wilt gaan met een uitbarsting van kleur, zijn er tal van variëteiten om uit te kiezen. Bezoek ons ​​tuincentrum in Den Bosch en wij helpen u graag verder. Er zijn immers zoveel meer mooie herfstbloeiers dan deze top 3...

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...