Wie verdient een pot vol schoonheid?

Wie verdient een pot vol schoonheid?

Wie verdient een pot vol schoonheid?

Als er iemand een bloemetje verdient deze week is het natuurlijk vader. Maar waarom zou je niet meteen een hortensia’s voor jezelf meenemen? Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven hortensia’s goed op kracht. De exemplaren – die deze week in de aanbieding zijn – doen het op elke plek. Je kunt ze zelfs in de volle zon zetten (tot 25 graden). Hou dan extra goed het vochtpeil in de gaten.

Hydrangea macrophylla: extra mooie grote bloemen

Bij GroenRijk tref je een zeer sterke variant aan van de Hydrangea macrophylla. Deze Boerenhortensia geeft een zee van volle en zeer grote bloemen. Groeigeluk verzekerd als je twee simpele tips toepast:

  1. Water, water en nog eens water (dat goed weg kan lopen).
  2. Geregeld meststof toevoegen, volgens de aanwijzing op de verpakking.

Elk jaar meer Hortensia

Het klinkt raar, maar voor een rijke en krachtige Hortensia moet je er vooral de snoeischaar inzetten. Doe dat in het voorjaar. In het najaar kun je eventueel wel uitgebloeide bloemen wegknippen. Veel mensen vinden de plant echter minstens zo mooi als ze zich in herfstkleuren tooit. Zij laten de bloemen gewoon zitten tot het voorjaar. Intuïtief doen ze daarmee het beste. De bloemen bieden zowel de plant als insecten bescherming tegen winterkou.

Water is weelde bij Hortensia’s

Hydrangea zijn dorstige planten (hydra = water). Niet vreemd als je ziet hoeveel bloemen ze een zomerlang voor je produceren. Een of twee keer per week een dompelbad is het schoonheidsgeheim voor Hortensia’s in pot of schaal. Ga je op vakantie of heb je gewoon wat minder tijd om ze in de gaten te houden? Zet je Hydrangea macrophylla dan in de volle grond in de halfschaduw. Dat scheelt een slok op een borrel!

Kortom: Voor mooie Hortensia’s hoef je geen kenner te zijn. Het is gieten en genieten!
Kijk voor meer informatie op: www.groenrijk.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Steengoede plantenmix 

Wil jij graag makkelijke planten die het op veel plekken goed doen en vaak ook nog wintergroen zijn? Dan heeft GroenRijk een geweldige vaste plantenmix voor je die prachtig staat in je border én in een rotstuin of stapelmuur.

 

  • Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een steenraket of muurbloem die bloeit van mei tot en met september met lilapaarse bloemen en lange grijsgroene bladeren. Deze groenblijver wordt 50 tot 60 cm hoo...
Lees meer...
Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...