Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chinese jeneverbes, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn blauwgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Juniperus chinensis 'Blaauw'? De Juniperus chinensis 'Blaauw' is ook wel bekend als Chinese jeneverbes. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 75 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Juniperus chinensis 'Blaauw'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Chinese jeneverbes Wetenschappelijke naam: Juniperus chinensis 'Blaauw' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Juniperus Familie: Cupressaceae Bladkleur: Blauw, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 75
  • Giftig: Nee