Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse larix, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Ben je op zoek naar Larix kaempferi 'Diana'? De Larix kaempferi 'Diana' is ook wel bekend als Japanse larix. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Larix kaempferi 'Diana'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse larix Wetenschappelijke naam: Larix kaempferi 'Diana' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Larix Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 500
  • Giftig: Nee