Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chamaedaphne, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 45 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een vochtige tot natte, zure, voedselarme veengrond en een plekje in de zon. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Ben je op zoek naar Chamaedaphne calyculata 'Nana'? De Chamaedaphne calyculata 'Nana' is ook wel bekend als Chamaedaphne. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 45 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaedaphne calyculata 'Nana'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Chamaedaphne Wetenschappelijke naam: Chamaedaphne calyculata 'Nana' Type plant: Heester
  • Geslacht: Chamaedaphne Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 45 Giftig: Nee