Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Toverhazelaar, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is koperrood en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow'? De Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' is ook wel bekend als Toverhazelaar. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Toverhazelaar Wetenschappelijke naam: Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hamamelis Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal
  • Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee