Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hebe, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem met een zure tot neutrale zuurgraad (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Hebe 'Baby Marie'? De Hebe 'Baby Marie' is ook wel bekend als Hebe. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 30 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hebe 'Baby Marie'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Hebe Wetenschappelijke naam: Hebe 'Baby Marie' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hebe Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee