Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klimop, familie van de Araliaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Hedera helix 'Needlepoint'? De Hedera helix 'Needlepoint' is ook wel bekend als Klimop. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 400 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hedera helix 'Needlepoint'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Klimop Wetenschappelijke naam: Hedera helix 'Needlepoint' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hedera Familie: Araliaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 400
  • Giftig: Nee