Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Itea, familie van de Iteaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een een vochtige tot natte, zure, humusrijke bodem en een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Itea virginica? De Itea virginica is ook wel bekend als Itea. Deze Iteaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 100 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Itea virginica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Itea Wetenschappelijke naam: Itea virginica Type plant: Heester
  • Geslacht: Itea Familie: Iteaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee