Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Fazantenbes, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is wit+purper en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Leycesteria formosa 'Golden Lanterns'? De Leycesteria formosa 'Golden Lanterns' is ook wel bekend als Fazantenbes. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 175 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Leycesteria formosa 'Golden Lanterns'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Fazantenbes Wetenschappelijke naam: Leycesteria formosa 'Golden Lanterns' Type plant: Heester
  • Geslacht: Leycesteria Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee