Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kalmoes, familie van de Araceae. De bloemkleur is groenachtig en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn geel bont en ongeveer 90 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochtig tot nat mag zijn. De plant verdraagt het af en toe onderlopen van de grond. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Ben je op zoek naar Acorus calamus 'Variegatus'? De Acorus calamus 'Variegatus' is ook wel bekend als Kalmoes. Deze Araceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acorus calamus 'Variegatus'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Kalmoes Wetenschappelijke naam: Acorus calamus 'Variegatus' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Acorus Familie: Araceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Geel, Gemengd Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee