Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Amandelwolfsmelk, familie van de Euphorbiaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. maart tot en met mei. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet vrij droog en kalkhoudend zijn. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Ben je op zoek naar Euphorbia amygdaloides var. robbiae? De Euphorbia amygdaloides var. robbiae is ook wel bekend als Amandelwolfsmelk. Deze Euphorbiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Euphorbia amygdaloides var. robbiae? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Amandelwolfsmelk Wetenschappelijke naam: Euphorbia amygdaloides var. robbiae Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Euphorbia Familie: Euphorbiaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee