Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wolfsmelk, familie van de Euphorbiaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. maart tot en met mei. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Euphorbia characias subsp. wulfenii? De Euphorbia characias subsp. wulfenii is ook wel bekend als Wolfsmelk. Deze Euphorbiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 100 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Euphorbia characias subsp. wulfenii? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Wolfsmelk Wetenschappelijke naam: Euphorbia characias subsp. wulfenii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Euphorbia Familie: Euphorbiaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee