Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hondsdraf, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Glechoma hederacea? De Glechoma hederacea is ook wel bekend als Hondsdraf. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 20 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Glechoma hederacea? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Hondsdraf Wetenschappelijke naam: Glechoma hederacea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Glechoma Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee