Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gipskruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groengrijs en ongeveer 2 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 2 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken), en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Gypsophila aretoides 'Caucasica'? De Gypsophila aretoides 'Caucasica' is ook wel bekend als Gipskruid. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 2 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Gypsophila aretoides 'Caucasica'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Gipskruid Wetenschappelijke naam: Gypsophila aretoides 'Caucasica' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gypsophila Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 2 Giftig: Nee