Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Muizenoor, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Hieracium pilosella? De Hieracium pilosella is ook wel bekend als Muizenoor. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 20 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hieracium pilosella? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Muizenoor Wetenschappelijke naam: Hieracium pilosella Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hieracium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee