Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Funkia, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lavendelblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 45 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Hosta 'Sum and Substance'? De Hosta 'Sum and Substance' is ook wel bekend als Funkia. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 75 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hosta 'Sum and Substance'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Funkia Wetenschappelijke naam: Hosta 'Sum and Substance' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hosta Familie: Liliaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 75 Giftig: Nee