Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Doku-dami, familie van de Saururaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn bronsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Houttuynia cordata? De Houttuynia cordata is ook wel bekend als Doku-dami. Deze Saururaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 30 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Houttuynia cordata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Doku-dami Wetenschappelijke naam: Houttuynia cordata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Houttuynia Familie: Saururaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Bruin, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee