Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kalimeris, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is lichtblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Kalimeris incisa 'Blue Star'? De Kalimeris incisa 'Blue Star' is ook wel bekend als Kalimeris. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 70 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Kalimeris incisa 'Blue Star'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Kalimeris Wetenschappelijke naam: Kalimeris incisa 'Blue Star' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Kalimeris Familie: Asteraceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee