Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewone lavendel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Lavandula angustifolia 'Alba'? De Lavandula angustifolia 'Alba' is ook wel bekend als Gewone lavendel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lavandula angustifolia 'Alba'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Gewone lavendel Wetenschappelijke naam: Lavandula angustifolia 'Alba' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lavandula Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee