Waterplanten

Een vijver zonder planten is natuurlijk niet compleet! Waterplanten voor in de vijver koopt u natuurlijk bij GroenRijk Den Bosch. Waterplanten bieden uw vijver meer dan alleen schoonheid. Wist u bijvoorbeeld dat waterplanten in de vijver ook bijdragen aan helder water! Dit is natuurlijk hartstikke belangrijk voor de vissen in uw vijver. Kom langs bij GroenRijk Den Bosch om ons gehele aanbod vijverplanten te komen bekijken. 

waterplanten-kopen-den-bosch

Soorten waterplanten vijver

Bij GroenRijk Den Bosch kunt u terecht voor een ruim assortiment aan waterplanten voor in de vijver. Ons assortiment vijverplanten wordt regelmatig veranderd en aangevuld, waardoor u bij ieder bezoek verrast zult worden. In ons tuincentrum vindt u vier verschillende soorten waterplanten:

  • Drijfplanten
  • Lelieplanten
  • Zuurstofplanten
  • Moerasplanten

Drijfplanten zorgen ervoor dat het water in uw vijver helder blijft. De naam zegt het eigenlijk al: drijfplanten zijn planten die los in de vijver drijven en niet in de grond verankerd zitten.  Lelieplanten zijn minder belangrijk om het water helder te houden, maar deze planten zien er prachtig uit! Lelieplanten zijn er in verschillende soorten, waaronder de populaire waterlelie. Om de vijver gezond en helder te houden heeft u zeker zuurstofplanten in de vijver nodig. Deze planten nemen voedingsstoffen op uit het water en voorkomen dat uw vijver overspoeld wordt met vervelende algen. Bent u op zoek naar planten voor op het oppervlak van uw vijver? Dan kunt u het beste kiezen voor moerasplanten. 

vijverplanten-den-bosch

Evenwicht van de vijver: hoeveel planten heeft mijn vijver nodig?

Heeft u nog geen vijver in de tuin of bent u van plan om uw vijver eens grondig aan te pakken? Dan is het belangrijk om rekening te houden met waterplanten. Bij het aanleggen van een vijver zult u nog best moeten investeren in het kopen van waterplanten, aangezien de vijver voor het beste evenwicht ongeveer voor de helft begroeid moet zijn. GroenRijk Den Bosch heeft een ruim assortiment aan waterplanten, waardoor het makkelijk is om in één keer alle waterplanten die u nodig hebt in te slaan. 

Waterplanten kopen bij GroenRijk Den Bosch

Voor waterplanten van uitstekende kwaliteit komt u natuurlijk naar GroenRijk Den Bosch. Ons assortiment is ruim en onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het uitzoeken van de perfecte waterplanten voor in uw vijver. Ook geven zij u graag informatie en handige tips over het aanleggen van een vijver of het kopen van waterplanten. Wist u bijvoorbeeld al dat de beste tijd om waterplanten te planten mei/juni is? Het aanbod van de planten is dan groot en het water goed op temperatuur. Wij hopen u snel terug te zien bij GroenRijk Den Bosch

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver