MA STOLZENBACH VERKOOPT U NOG GRAAG GERANIUMS

MA STOLZENBACH VERKOOPT U NOG GRAAG GERANIUMS

DEN BOSCH - De broers André (52) en Peter Stolzenbach (45) hebben de zaak al jaren geleden overgenomen van ma, maar dat weerhoudt Annie (82) er niet van om nog elke dag naar de Groenrijk in Den Bosch te komen.

"Wat moet ik de hele dag thuis doen? Achter de geraniums zitten? Nee, dan verkoop ik ze liever", zegt Annie. Ze woont op een steenworp afstand van het tuincentrum aan de Graafseweg, net als de gebroeders met hun gezinnen.

Bloementelers
Haar man Kees was een echte tuinman, vandaar dat ze 57 jaar geleden begonnen met een eigen kwekerij. In 1986 overleed Kees en op dat moment stond ze er alleen voor. "Toen heb ik André en Peter gevraagd of ze zin hadden om mee te helpen met de zaak." Dat hadden ze, want het lag toch al in hun planning om de kant van hun ouders op te gaan. Peter volgde een opleiding tot bloementeler, André leerde voor bloemist en dat werk brachten ze in de praktijk.

Groene vingers
"Tot Rob de Tuinman in het begin van de jaren negentig op tv kwam", vertelt Peter. "Toen ging het hard. Daarvoor bestonden er nog helemaal geen tuincentra." Ze gingen met hun tijd mee en openden in 1995 Tuincentrum Stolzenbach, dat in 2000 overging in Groenrijk. De taakverdeling tussen de broers is nog steeds mooi verdeeld. André heeft de groenste vingers en staat heel de dag op de werkvloer. Of zoals hij het zelf zegt: "Ik heb geen zitkont." En Peter zit juist veel op kantoor en bewaakt de organisatorische kant. "Ze vullen elkaar perfect aan", zegt Sjannie (43), Peters vrouw die ook fulltime in de zaak staat.

Bron: Brabants Dagblad
Datum: 21.04.2016

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...