MA STOLZENBACH VERKOOPT U NOG GRAAG GERANIUMS

MA STOLZENBACH VERKOOPT U NOG GRAAG GERANIUMS

DEN BOSCH - De broers André (52) en Peter Stolzenbach (45) hebben de zaak al jaren geleden overgenomen van ma, maar dat weerhoudt Annie (82) er niet van om nog elke dag naar de Groenrijk in Den Bosch te komen.

"Wat moet ik de hele dag thuis doen? Achter de geraniums zitten? Nee, dan verkoop ik ze liever", zegt Annie. Ze woont op een steenworp afstand van het tuincentrum aan de Graafseweg, net als de gebroeders met hun gezinnen.

Bloementelers
Haar man Kees was een echte tuinman, vandaar dat ze 57 jaar geleden begonnen met een eigen kwekerij. In 1986 overleed Kees en op dat moment stond ze er alleen voor. "Toen heb ik André en Peter gevraagd of ze zin hadden om mee te helpen met de zaak." Dat hadden ze, want het lag toch al in hun planning om de kant van hun ouders op te gaan. Peter volgde een opleiding tot bloementeler, André leerde voor bloemist en dat werk brachten ze in de praktijk.

Groene vingers
"Tot Rob de Tuinman in het begin van de jaren negentig op tv kwam", vertelt Peter. "Toen ging het hard. Daarvoor bestonden er nog helemaal geen tuincentra." Ze gingen met hun tijd mee en openden in 1995 Tuincentrum Stolzenbach, dat in 2000 overging in Groenrijk. De taakverdeling tussen de broers is nog steeds mooi verdeeld. André heeft de groenste vingers en staat heel de dag op de werkvloer. Of zoals hij het zelf zegt: "Ik heb geen zitkont." En Peter zit juist veel op kantoor en bewaakt de organisatorische kant. "Ze vullen elkaar perfect aan", zegt Sjannie (43), Peters vrouw die ook fulltime in de zaak staat.

Bron: Brabants Dagblad
Datum: 21.04.2016

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...