De Nationale Tuinweek!

De Nationale Tuinweek!

Van 11 tot en met 19 juni 2016 organiseert het tijdschrift Groei & Bloei voor de derde keer de Nationale Tuinweek. Het thema van dit jaar is: ‘Nederland en Vlaanderen in bloei.’ Tal van enthousiaste vrijwilligers van de verenigingen Groei & Bloei zochten de mooiste open tuinen uit en organiseren workshops, plantenmarkten, lezingen en excursies door het hele land, voor jong en oud. Ook in ons tuincentrum in Den Bosch is regelmatig iets te beleven.

Open tuinen en fietspuzzeltochten

Het doel van de Nationale Tuinweek is een groenere omgeving te organiseren, met als credo: ‘Tegel eruit, plant erin!’ Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit en het welzijn van onszelf in het algemeen. Meer groen en minder bestrating voorkomt ook overbelasting van rioleringen.
Een kleine greep uit het programma: de Noord-Hollandse tuin-fietspuzzeltocht, zaadbommen gooien in De Bilt, drijvende tuintjes in de Lindegracht in Heerenveen en een bezoek aan de Internationale Kwekerijdagen op het Gelderse landgoed Bingerden (van 17 t/m 19 juni). De Nationale Tuinweek wordt op 18 en 19 juni afgesloten met het Open Tuinen Weekend. Meer dan duizend trotse leden van de vereniging Groei & Bloei stellen dan hun tuin voor iedereen open.

Meer informatie en een overzicht van alle lokale activiteiten is te vinden op www.groei.nl/tuinweek. Voor planten die de biodiversiteit ten goede komen en bijvoorbeeld vlinders en bijen trekken kunt u natuurlijk terecht in ons tuincentrum in Den Bosch.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...