De Nationale Tuinweek!

De Nationale Tuinweek!

Van 11 tot en met 19 juni 2016 organiseert het tijdschrift Groei & Bloei voor de derde keer de Nationale Tuinweek. Het thema van dit jaar is: ‘Nederland en Vlaanderen in bloei.’ Tal van enthousiaste vrijwilligers van de verenigingen Groei & Bloei zochten de mooiste open tuinen uit en organiseren workshops, plantenmarkten, lezingen en excursies door het hele land, voor jong en oud. Ook in ons tuincentrum in Den Bosch is regelmatig iets te beleven.

Open tuinen en fietspuzzeltochten

Het doel van de Nationale Tuinweek is een groenere omgeving te organiseren, met als credo: ‘Tegel eruit, plant erin!’ Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit en het welzijn van onszelf in het algemeen. Meer groen en minder bestrating voorkomt ook overbelasting van rioleringen.
Een kleine greep uit het programma: de Noord-Hollandse tuin-fietspuzzeltocht, zaadbommen gooien in De Bilt, drijvende tuintjes in de Lindegracht in Heerenveen en een bezoek aan de Internationale Kwekerijdagen op het Gelderse landgoed Bingerden (van 17 t/m 19 juni). De Nationale Tuinweek wordt op 18 en 19 juni afgesloten met het Open Tuinen Weekend. Meer dan duizend trotse leden van de vereniging Groei & Bloei stellen dan hun tuin voor iedereen open.

Meer informatie en een overzicht van alle lokale activiteiten is te vinden op www.groei.nl/tuinweek. Voor planten die de biodiversiteit ten goede komen en bijvoorbeeld vlinders en bijen trekken kunt u natuurlijk terecht in ons tuincentrum in Den Bosch.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...