Snurkprobleem? Koop een ananasplant!

Snurkprobleem? Koop een ananasplant!

Last van snurken koop een ananasplant voor op de slaapkamer! Als iemand ’s nachts behoorlijk snurkt, kan dat heel hinderlijk zijn, niet zo zeer voor de ‘boosdoener’ zelf, maar vooral voor diens huisgenoten. En als je niet goed geslapen hebt, begin je de dag bepaald niet fris en fruitig. Maar wat blijkt? De mooie ananasplant, een Bromeliasoort, schijnt anti-snurk te werken.

De ananasplant werkt luchtwegverwijdend

In de medische wetenschap staat de ananasplant bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Die worden toegeschreven aan het enzym bromeliane, een zeer sterke ontstekingsremmer. Bovendien verspreidt de plant ’s avonds een geur die luchtwegverwijdend werkt. Voor botanisten is de ananasplant bijzonder omdat die ’s nachts zuurstof afgeeft in plaats van overdag. Dus je moet deze mooie sierananas niet opeten, maar gewoon een mooi plekje geven in de slaapkamer van de snurker.

Andere gezonde kamerplanten naast de ananasplant

De meeste mensen weten wel dat groene planten in huis goed voor je zijn, alleen al omdat ze voor een ontspannen, rustgevende sfeer zorgen. Daarnaast zijn er planten die ook nog eens luchtzuiverend werken. Ideaal voor mensen met astma of andere longaandoeningen of mensen die op kantoor last hebben van het ‘sick building’-syndroom. Sceptici kunnen gerust zijn: niemand minder dan ruimteorganisatie NASA heeft onderzoek gedaan naar planten die afgesloten ruimten voorzien van schone lucht en zuurstof en die giftige stoffen in de lucht afbreken. Hierbij NASA’s top vier:

  1.  Areca palm: Dit is een topper op het gebied van het aanmaken van zuurstof. Bovendien breekt hij formaldehyde af. Voor 100% pure lucht heb je er in een kamer drie per persoon nodig, maar met één van deze planten verbeter je de luchtkwaliteit ook al aanzienlijk.
  2. Sansevieria: De plant die ook wel ‘vrouwentongen’ wordt genoemd had lange tijd een ouderwets imago, maar is weer helemaal terug van weggeweest. Een oersterke plant die makkelijk in het onderhoud is en bovendien benzeen, trichlooretheen en formaldehyde afbreekt.
  3. Scindapsus: De Scindapsus of Epipremnum krijgt mooie groene ranken en past helemaal in de trend van hangende planten en jungle-achtige interieurs. Ook deze haalt veel schadelijke stoffen uit de lucht. Waarschijnlijk wat minder bekend, maar zou daarom niet minder geliefd moeten zijn.
  4. Gerbera : De enige vrolijke bloeier in de top vier van de NASA. Een vaas met gerbera’s of een gerbera in pot breekt ook zowel benzeen, trichlooretheen en formaldehyde af.

Kom dus naar GroenRijk Den Bosch voor een ananasplant als je de (nacht)rust in huis en of de productiviteit op kantoor wilt verhogen.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...