Tegel eruit, bloembol erin

Tegel eruit, bloembol erin

Met de actie ‘Tegel eruit, bloembol erin’ willen GroenRijk tuincentra, die dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren, een bijdrage leveren aan een bloeiende leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren met speciale aandacht voor bijen. Samen met bloembollenbedrijf JUB Holland, winnaar van de Nationale Tuinbouwondernemersprijs 2017, organiseert GroenRijk Den Bosch een inwisselactie: wie op zaterdag 23 september één tegel* uit eigen tuin inlevert ontvangt gratis een mix van 40 verschillende bloembollen voor vrolijke voorjaarsbloei en blije bijen. De bloembollenmix bevat de soorten krokus, blauw druifje, botanische tulp (Tulipa linifolia), Anemone blanda, sneeuwroem (Chionodoxa) en Bulgaarse ui (Nectaroscordum).

Variatie in bloembollen voor biodiversiteit

De bloembollen voor blije bijen zijn op advies van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging geselecteerd omdat ze relatief veel nectar en stuifmeel produceren. Die zijn beide van vitaal belang voor het welzijn van bijen. De bollen verwilderen en komen elk voorjaar (vanaf februari) automatisch weer tot bloei. Zo wordt met de bollenmix een blijvende bijdrage gegeven aan een gezonde bijenpopulatie. Ook de variatie in bloemen (biodiversiteit) en de gespreide bloeiperiode van bijna vijf maanden wordt door bijen zeer op prijs gesteld. Bij een buitentemperatuur van ongeveer 9 graden Celsius worden bijen, na een winter in rust te zijn geweest, weer actief en gaan op zoek naar nectar en stuifmeel.

Het planten van de bloembol

Het planten van bloembollen is een eenvoudig klusje en kun je het beste in oktober of november doen. Plant de bloembollen drie keer zo diep als de hoogte van de bloembol en met het puntje omhoog. Geef water en vanaf februari verschijnen de eerste bloemen.

GroenRijk Den Bosch is gevestigd aan de Graafseweg 246a te ’s-Hertogenbosch.

* Het is niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels worden ingeleverd, dat kan natuurlijk wel bij het afvalstation van de gemeente!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Disney tuinartikelen bij GroenRijk Den Bosch

Bij GroenRijk Den Bosch geloven we dat tuinieren een activiteit is die voor alle leeftijden leuk kan zijn. Van kleurrijke bloemen tot knusse moestuintjes, er is altijd iets magisch aan het werken met de natuur... En wat is een betere manier om kinderen enthousiast te maken over tuinieren dan met hun favoriete Disney-figuren? Ontdek hoe onze schattige Disney-tuinartikelen de wereld van het tuinieren tot leven brengen voor jouw kleintjes! Kom langs bi...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...