Wat is mijn ultieme charme?

Wat is mijn ultieme charme?

Het zijn de bladeren van Leucothoe Axillairis ‘Curly Red’ die de show stelen. Ze geven jouw tuin een schitterende rode gloed. Leucothoe hoort bij de heifamilie, ofwel de Ericaceae. Sterke heesters met een verfijnde schoonheid. Vind je de naam Leucothoe Axillairis Curly Red onmogelijk te onthouden totdat je in het tuincentrum bent? Noem me hem dan gewoon Druifheide!

Curly Red doet je tuin blozen!

Druifheide is een brede bossige plant met gekroesd diepgroen blad. In de herfst kleurt dit naar roodpaars. De tint verschilt vaak iets per soort, maar hoe meer licht hoe opvallender de metamorfose. In het voorjaar (mei – juni) krijgt Leucothoe Axillairis Curly Red kleine trosjes hangende witte bloempjes. Deze belbloempjes geuren heerlijk. Toch blijft wat ons betreft het glanzende bijna leerachtige blad steeds de show stelen. Druifheide is namelijk winterhard én wintergroen. Dat betekent dat de plant de winter met gemak overleeft (tot -20 graden C is geen probleem) en dat hij het jaar rond blad houdt.

Planten en genieten, Leucothoe is onderhoudsvrij

Zijn de eenjarigen in je tuin inmiddels een beetje over hun top en begint er ruimte te ontstaan? Dan is Leucothoe Axillairis Curly Red een duurzame vervanger: een keer planten is jarenlang genieten. Druifheide is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk. Als je bij het planten een goede schep tuinturf toevoegt, maakt Leucothoe een extra sterke start. Zet je je Leucothoe in een pot – wat prima kan – geef dan in het voorjaar een dosis meststof voor heideplanten. Planten van GroenRijk hebben bij aankoop altijd de juiste aarde en voeding, maar dit is echt een blijvertje dus eens heeft hij zijn bordje leeg.

Meer plezier van je Leucothoe Axilliaris Curly Red

  • Zet je Curly Red in de volle grond of in een ruime pot op terras of balkon.
  • Leucothoe houdt van humusrijke normale tot zure grond.
  • Snoeien of ander onderhoud is niet nodig voor jaren groenplezier.
  • Je Druifheide mag in volle zon of halfschaduw.
  • Voorzie het plantgat van tuinturf voor een goede start.
  • Voeg het plantje of een paar takjes toe voor een decoratief (Kerst)bloemstuk.
  • Geef Leucothoe in potten een dosis meststof voor heide. Dan hou je je plant in uitstekende conditie!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Disney tuinartikelen bij GroenRijk Den Bosch

Bij GroenRijk Den Bosch geloven we dat tuinieren een activiteit is die voor alle leeftijden leuk kan zijn. Van kleurrijke bloemen tot knusse moestuintjes, er is altijd iets magisch aan het werken met de natuur... En wat is een betere manier om kinderen enthousiast te maken over tuinieren dan met hun favoriete Disney-figuren? Ontdek hoe onze schattige Disney-tuinartikelen de wereld van het tuinieren tot leven brengen voor jouw kleintjes! Kom langs bi...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...