Waarom dít het moment is om aan te planten

Waarom dít het moment is om aan te planten

Zoals u weet kunt u bij GroenRijk Den Bosch terecht voor allerlei soorten tuinplanten, welk seizoen het ook is. In tegenstelling tot wat velen denken, is de herfstperiode bijvoorbeeld een hartstikke leuk tuinseizoen. Er zijn allerlei laatbloeiers en kleurrijke najaarsplanten die uw tuin, balkon of terras naar een veel groener niveau tillen. Daarnaast is de herfstperiode hét moment om de handen uit de mouwen en in de aarde te steken. Waarom? We leggen het u graag uit!

Til uw tuin naar een duurzamer niveau

Sowieso moedigen we het altijd aan om meer groen aan te brengen in huis en tuin. Het staat immers gezelliger, u krijgt er een creatieve boost van en groen werkt rustgevend. Er is echter nog een veel belangrijkere reden. Door meer bomen, heesters en tuinplanten in de grond te zetten, draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Het is namelijk maar slecht gesteld met de biodiversiteit en de natuur an sich. Door de betegelde tuinen en steriele stadsaanzichten is er maar weinig ruimte voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Om de natuur een handje te helpen willen we u op het hart drukken om uw tuin te verrijken met allerhande groen. U lokt met de beschutting en het voedsel dat deze planten bieden allerlei tuindieren naar uw buitenplek. Zij blij en u blij – u heeft immers een supermooi uitzicht!

TIP! Al eens gedacht aan het planten van een boom? Een boom heeft heel wat voordelen! Zo geeft een boom geeft schaduw op warme dagen; niet alleen aan de mensen en dieren in de tuin, maar ook aan het huis. Dit scheelt weer gebruik van airconditioning en dus energie. Win win!

Tuinplanten
 

Bomen, heesters en planten aanplanten

Oktober is de perfecte maand om die groene vingers eens vies te maken. Het is namelijk hét moment om bomen, heesters en planten te (ver)planten én te snoeien. Het meeste groen is op dit moment namelijk uitgebloeid en kaal. Daarnaast vallen op dit moment de sapstromen stil, terwijl de wortels nog wel actief zijn; het ideale moment om de snoeischaar aan het werk te zetten. Daarnaast is de bodem nog lekker warm door het zomerse zonnetje. Aan de andere kant heeft de herfst de grond ook al goed vochtig gemaakt. Door nu de border te voorzien van allerlei vaste planten en struiken geeft u ze een fikse voorsprong op een groeispurt. De broeierige combinatie zorgt immers voor een lekkere kickstart, waardoor u waarschijnlijk komend voorjaar al kunt genieten van de schoonheid van alles dat groeit en bloeit.

Tuinplanten en tuingereedschap kopen bij GroenRijk Den Bosch

Wij heten niet voor niets GroenRijk, want bij ons vindt u een ruim assortiment verse tuinplanten voor een goede prijs en met een uitstekende kwaliteit! Onze kwekers zijn met zorg geselecteerd en dat komt de kwaliteit van onze tuinplanten zeker ten goede. Kom langs bij ons tuincentrum in Den Bosch en bekijk ons ruime aanbod tuinplanten. Ook hebben we alles in huis om u te helpen uw nieuwe aanwinsten in de grond te zetten en te onderhouden. Zien we u snel?

Onze webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...