De laatste bloempotten trends

De laatste bloempotten trends

Op ieder potje past een deksel en bij elke kamerplant hoort een mooie bloempot. Iedereen weet dat een huis vol groen een veel gezelligere, meer trendy én gezondere leefomgeving is. Vul uw interieur met een stel knappe kamerplanten. Maar een kamerplant is niet compleet zonder een bijpassende pot. Omdat er tegenwoordig op het gebied van potterie nogal wat te kiezen valt, lichten we in dit artikel graag de laatste bloempotten trends voor binnen toe.

Bloempotten webshopEen bloempot is praktisch en prachtig

Een bloempot is praktisch gezien een vrij essentiële toevoeging aan uw nieuwe kamerplant. Zonder pot kan het water vrij uit de pot lopen en uw vloer of kast beschadigen. Daarnaast is een pot tegenwoordig een heuse woonaccessoire te noemen. Een bloempot kan uw beplanting er nóg mooier uit laten zien door een fijn contrast te bieden en uw kamerplant te complementeren. Als u door de planten de pot niet meer ziet, staan onze medewerkers paraat om u van advies te voorzien. We verkopen in onze (online) winkel onder andere de volgende merken:

  • Capi Europe
  • elho
  • HS Potterie
  • Mica Decorations
  • Ter Steege

Er zit altijd wel een pot tussen waar u blij van wordt! Om u van de nodige inspiratie te voorzien, zetten we hier vast drie trends op een rijtje.

Bloempotten trends 2022 | GroenRijk Den BoschTrend 1: gouden glimmertje

Waar goud vroeger als overdadig en misschien wel een tikkeltje ordinair werd gezien, is de kleur en het materiaal tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Vrijwel alle woonaccessoires die u zich kunt inbeelden, zijn in het goud te verkrijgen. Zeer chique en extra feestelijk! Een glimmertje geeft namelijk een extra dimensie aan uw interieur, zeker wanneer er wat licht op schijnt. Voor potterie geldt dit absoluut ook. Groen en goud zijn een perfecte match en die combinatie sluit perfect aan bij werkelijk elke woonstijl; van modern tot landelijk en van boho tot industrieel.

Online gouden bloempot kopen
Bloempotten trends 2022 | GroenRijk Den BoschTrend 2: maak een statement

Waar de vensterbanken vroeger volstonden met kleine vetplantjes en cactussen, mag het anno 2022 een stuk spannender. Groot, groter, grootst is het devies! Maak een statement door voor een grote pot en een nog grotere plant te kiezen. Ga voor een pot van keramiek of kies voor een pot met die look, maar wel een lichtgewicht karakter. Capi Europe heeft bijvoorbeeld een serie potten die er heel stevig en zwaar uitzien, maar die stiekem haast niks wegen. Ideaal wanneer u de plant een keer wilt verplaatsen. Aangezien we ons huis voorlopig nog als flexibele ruimte moeten indelen, met thuiswerkplek en thuisfitnessgym, is zo’n verplaatsbare pot ideaal.

Bloempotten van Capi kopen
Bloempotten trends 2022 | GroenRijk Den BoschTrend 3: uit de hoogte

Deze trend sluit in zekere zin aan op de vorige: komend jaar zien we de bloempotten op pootjes weer veelvuldig terug in het interieur. Door uw plant op die manier het podium te geven, creëert u haast een museumstuk in huis. Zo’n bloempot op poten is ook ideaal wanneer u niet veel ruimte heeft. De plant gaat de hoogte in, maar doet dat op een luchtige en stijlvolle manier. U zorgt voor diepte in de ruimte, zonder aan ruimte in te leveren. Ideaal! In onze webshop vindt u onder andere de potten op poten van Mica Decorations. Bezoek onze winkel als u meer bloempotteninspiratie zoekt. Onze medewerkers matchen uw plant graag aan de juiste pot!

Bezoek ons!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...