De interieurtrends voor 2022

De interieurtrends voor 2022

Het einde van 2021 zit eraan te komen. Tijd dus om vooruit te denken. Wil jij 2022 fabulous starten met een interieur dat tot in de puntjes verzorgd is? Dan kom je uiteraard langs bij GroenRijk Den Bosch. Onze sfeerafdeling is groot, inspirerend en helemaal trendy. We volgen immers de interieurtrends op de voet. Onze favoriete woontrends voor komend jaar? We zetten ze voor je op een rijtje.

Online woonaccessoires shoppenTerug naar toen: vintage en retro

We hebben allemaal te maken met nostalgische gevoelens naar een tijd waar alles min of meer normaal was. Daarom is de eerste interieurtrend voor 2022 ook eentje die in het teken staat van terugblikken. Geef oude meubels een tweede leven en ga naar de kringloop om te zoeken naar stijlvolle woonparels. Denk ook aan retrobehang met bloemetjes, ronde vormen, velvet en rotan. Een warme oranjetint in combinatie met stoer bruin gaan we dit jaar veel zien. Combineer deze tinten met een donkergroen of petrolblauw voor een moderne twist.

Doe maar lekker duurzaam

Aansluitend bij de vorige trend is de duurzame ontwikkeling die je ook steeds meer in interieurland ziet. Duurzaamheid heeft immers niet alleen met de inrichting van je tuin of energierekening te maken. Kies voor duurzaam geproduceerde producten in natuurlijke materialen. Koop niet elke week een accessoire, maar kies voor producten waar je hart écht sneller van gaat kloppen. Op die manier draag ook jij je steentje bij aan een gezonder milieu. Maar ook je eigen gezondheid mag niet worden vergeten. Door veel planten toe te passen, maak je van jouw woning een sfeervolle boel met oog voor lichaam en geest. Groen verhoogt immers de productiviteit, maar brengt je stresslevel omlaag.

Interieurtrends 2022 | GroenRijk Den BoschTip! Verras deze kerst iemand met een plant in een glazen pot of een glazen lamp (met LED lamp). Een duurzaam cadeau waar lang van kan worden genoten!

Wabi Sabi: rust en regelmaat

Als we ergens aan toe zijn, is het wel een beetje rust in de tent. Wabi Sabi is de perfecte interieurtrend voor mensen die op zoek zijn naar simpliciteit. Misschien heb je er al eens iets over gezien in je favoriete woonprogramma of interieurtijdschrift. Het is een Japanse levensfilosofie met als centrale focus de schoonheid van het alledaagse leven. Denk hierbij aan rustige tinten en zachte materialen, zoals wol en velvet. Ook ronde vormen dragen bij aan het gevoel van rust en zachtheid. Een ronde bijzettafel met een ronde vaas zorgt bijvoorbeeld voor eenheid. Met deze trend word je helemaal zen!

Interieurartikelen shoppen  bij GroenRijk Den Bosch

Je leest het, er mag absoluut liefde in je interieur worden gestoken. Je breng er immers enorm veel tijd door, zeker nu de coronamaatregelen nog lang niet weg te denken zijn. Daarnaast is het ook heerlijk om in de donkerste maanden van het jaar lekker te cocoonen in je eigen huis. Welke trend is jouw favoriet? Bezoek GroenRijk Den Bosch om de woonaccessoires en kleinmeubelen te shoppen die matchen bij de stijl waar jij fan van bent. Onze medewerkers helpen je uiteraard graag. Tot snel!

Bezoek ons

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...
Winterheide: Erica darleyensis

Erica darleyensis kan bijna alles aan. Na een strenge winter komt hij weer mals en groen onder de sneeuw vandaan en in een tropische zomer blijft hij fier overeind. De Erica darleyensis van GroenRijk bloeit vrijwel de hele winter tot en met het vroege voorjaar. Qua grondsoort is Erica – in tegenstelling tot zijn familieleden – nauwelijks kieskeurig. Kortom: de robuuste bodembedekker die tegen een stootje kan.

 

Erica: meisje, pla...

Lees meer...