De interieurtrends voor 2022

De interieurtrends voor 2022

Het einde van 2021 zit eraan te komen. Tijd dus om vooruit te denken. Wil jij 2022 fabulous starten met een interieur dat tot in de puntjes verzorgd is? Dan kom je uiteraard langs bij GroenRijk Den Bosch. Onze sfeerafdeling is groot, inspirerend en helemaal trendy. We volgen immers de interieurtrends op de voet. Onze favoriete woontrends voor komend jaar? We zetten ze voor je op een rijtje.

Online woonaccessoires shoppen



Terug naar toen: vintage en retro

We hebben allemaal te maken met nostalgische gevoelens naar een tijd waar alles min of meer normaal was. Daarom is de eerste interieurtrend voor 2022 ook eentje die in het teken staat van terugblikken. Geef oude meubels een tweede leven en ga naar de kringloop om te zoeken naar stijlvolle woonparels. Denk ook aan retrobehang met bloemetjes, ronde vormen, velvet en rotan. Een warme oranjetint in combinatie met stoer bruin gaan we dit jaar veel zien. Combineer deze tinten met een donkergroen of petrolblauw voor een moderne twist.

Doe maar lekker duurzaam

Aansluitend bij de vorige trend is de duurzame ontwikkeling die je ook steeds meer in interieurland ziet. Duurzaamheid heeft immers niet alleen met de inrichting van je tuin of energierekening te maken. Kies voor duurzaam geproduceerde producten in natuurlijke materialen. Koop niet elke week een accessoire, maar kies voor producten waar je hart écht sneller van gaat kloppen. Op die manier draag ook jij je steentje bij aan een gezonder milieu. Maar ook je eigen gezondheid mag niet worden vergeten. Door veel planten toe te passen, maak je van jouw woning een sfeervolle boel met oog voor lichaam en geest. Groen verhoogt immers de productiviteit, maar brengt je stresslevel omlaag.

Interieurtrends 2022 | GroenRijk Den BoschTip! Verras deze kerst iemand met een plant in een glazen pot of een glazen lamp (met LED lamp). Een duurzaam cadeau waar lang van kan worden genoten!

Wabi Sabi: rust en regelmaat

Als we ergens aan toe zijn, is het wel een beetje rust in de tent. Wabi Sabi is de perfecte interieurtrend voor mensen die op zoek zijn naar simpliciteit. Misschien heb je er al eens iets over gezien in je favoriete woonprogramma of interieurtijdschrift. Het is een Japanse levensfilosofie met als centrale focus de schoonheid van het alledaagse leven. Denk hierbij aan rustige tinten en zachte materialen, zoals wol en velvet. Ook ronde vormen dragen bij aan het gevoel van rust en zachtheid. Een ronde bijzettafel met een ronde vaas zorgt bijvoorbeeld voor eenheid. Met deze trend word je helemaal zen!

Interieurartikelen shoppen  bij GroenRijk Den Bosch

Je leest het, er mag absoluut liefde in je interieur worden gestoken. Je breng er immers enorm veel tijd door, zeker nu de coronamaatregelen nog lang niet weg te denken zijn. Daarnaast is het ook heerlijk om in de donkerste maanden van het jaar lekker te cocoonen in je eigen huis. Welke trend is jouw favoriet? Bezoek GroenRijk Den Bosch om de woonaccessoires en kleinmeubelen te shoppen die matchen bij de stijl waar jij fan van bent. Onze medewerkers helpen je uiteraard graag. Tot snel!

Bezoek ons

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...