Meer over de kamado: dé BBQ hype ontrafeld

Meer over de kamado: dé BBQ hype ontrafeld

De kamado is dé barbecuesensatie van dit moment. Biefstuk, hamburgers, spareribs, vis, kip, groenten, pizza – verzin het en u kunt het op een kamado bereiden. De veelzijdigheid van deze keramische barbecue spreekt vele grillmasters aan, maar ook het knappe en stoere uiterlijk maakt de kamado immer populair. Uiteraard kunt u ook bij GroenRijk Den Bosch terecht voor kamado’s, bijvoorbeeld van het topmerk The Bastard of het welbekende Weber. Kwaliteit gegarandeerd!

Ook in ons online tuincentrum kunt u een kamado shoppen. Met een paar klikken bent u verzekerd van een grillsensatie die we goed verpakt, snel en gratis bij u thuisbezorgen. Lees verder om alle voordelen van de kamado te ontdekken.

Online kamado bestellen


 

Waarom een kamado kopen?

Een kamado is een eivormige keramische barbecue van Japanse oorsprong. De BBQ wordt steeds populairder dankzij zijn veelzijdigheid, evenals zijn gebruiksgemak. Laten we echter maar meteen met de deur in huis vallen: een kamado barbecue is niet voor iedereen. Vanwege de relatief hoge prijs zal de barbecuer die hooguit twee keer per jaar zijn BBQ schort uit de kast trekt veel goedkopere alternatieven kunnen vinden. De waarheid is dat kamado-grills het meer dan waard zijn voor mensen die écht van grillen houden en het dan ook zeer regelmatig doen. Kamado's zijn tenslotte duur omdat ze echt heel goed zijn in wat ze doen.

De werking van een kamado barbecue

Hoogwaardige kamado BBQ’s zijn gemaakt van vuurvast keramiek. Dit helpt om vocht en warmte binnen de grill te houden, wat veel doet voor de kwaliteit van het voedsel op het rooster. De plaatsing van de ventilatieopeningen aan de onder- en bovenkant, gecombineerd met de dikke keramische wanden zorgen voor een uitstekende temperatuurbeheersing. Omdat ze warmte en vocht zo goed vasthouden, kunnen kamado’s zelfs heet genoeg worden om als steenovens te functioneren, zodat u er ook pizza's en brood in kunt bakken!

Barbecues bij GroenRijk Den Bosch


 

Levenslang plezier van een kamado

Bij keramiek denkt u misschien aan een fragiel materiaal, maar de wanden van een kamado zijn zo dik en sterk dat het haast onmogelijk is de BBQ kapot te maken. Sterker nog; een kamado heeft u in principe voor het leven. Er is zelfs een gemeenschappelijk gezegde onder kamado-enthousiastelingen dat ongeveer als volgt luidt: "Kies een kamado uit die de kinderen leuk zullen vinden, want hij zal er nog steeds zijn als zij op de leeftijd zijn om zelf te barbecueën." Kamado's vereisen ook minimaal onderhoud. In principe zijn het zelfreinigende grills. Het keramiek is immers makkelijk af te nemen. Gebruik alleen geen chemicaliën of houtskool met chemische toevoegingen, omdat deze in het keramiek trekken en het eten een vreemde smaak geven.

Kamado kopen | GroenRijk Den Bosch

De veelzijdigheid van een keramische barbecue

We noemden het al even in de intro, maar kamado-grills zijn super veelzijdig. Grillen, bakken, koken, roken, stomen en roerbakken is geen enkel probleem. Met de juiste accessoires kunt u bijna alles maken in een kamado. Met de deksel dicht kookt u urenlang op één lading houtskool. Aangezien een kamado van binnen bijna luchtdicht is, verliest uw vlees geen vocht. Er is geen andere grill die u sappiger vlees voor kunt schotelen.

Kamado of andere barbecue kopen bij GroenRijk Den Bosch

Is uw interesse in een kamado gewekt? Logisch! De voordelen zijn immers met een paar kenmerken samen te vatten:

  • Gebruiksgemak
  • Veelzijdigheid wat betreft gerechten
  • Lange levensduur (en vaak ook garantie)
  • Efficiëntie

Breng snel een bezoek aan ons tuincentrum om de BBQ's van onder andere Weber en The Bastard te ontdekken. Ons team zal er alles aan doen om u van advies op maat te voorzien. Zo kunnen ze adviseren over de barbecues die perfect bij uw smaak passen, zowel letterlijk als figuurlijk. Kom langs bij GroenRijk Den Bosch om ons aanbod in het echt te bekijken of plaats uw bestelling in onze gevarieerde webshop.

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
tuintips
Een smaakvol buiten: zomerrecepten met groenten uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...