Meer over de kamado: dé BBQ hype ontrafeld

Meer over de kamado: dé BBQ hype ontrafeld

De kamado is dé barbecuesensatie van dit moment. Biefstuk, hamburgers, spareribs, vis, kip, groenten, pizza – verzin het en u kunt het op een kamado bereiden. De veelzijdigheid van deze keramische barbecue spreekt vele grillmasters aan, maar ook het knappe en stoere uiterlijk maakt de kamado immer populair. Uiteraard kunt u ook bij GroenRijk Den Bosch terecht voor kamado’s, bijvoorbeeld van het topmerk The Bastard of het welbekende Weber. Kwaliteit gegarandeerd!

Ook in ons online tuincentrum kunt u een kamado shoppen. Met een paar klikken bent u verzekerd van een grillsensatie die we goed verpakt, snel en gratis bij u thuisbezorgen. Lees verder om alle voordelen van de kamado te ontdekken.

Online kamado bestellen


 

Waarom een kamado kopen?

Een kamado is een eivormige keramische barbecue van Japanse oorsprong. De BBQ wordt steeds populairder dankzij zijn veelzijdigheid, evenals zijn gebruiksgemak. Laten we echter maar meteen met de deur in huis vallen: een kamado barbecue is niet voor iedereen. Vanwege de relatief hoge prijs zal de barbecuer die hooguit twee keer per jaar zijn BBQ schort uit de kast trekt veel goedkopere alternatieven kunnen vinden. De waarheid is dat kamado-grills het meer dan waard zijn voor mensen die écht van grillen houden en het dan ook zeer regelmatig doen. Kamado's zijn tenslotte duur omdat ze echt heel goed zijn in wat ze doen.

De werking van een kamado barbecue

Hoogwaardige kamado BBQ’s zijn gemaakt van vuurvast keramiek. Dit helpt om vocht en warmte binnen de grill te houden, wat veel doet voor de kwaliteit van het voedsel op het rooster. De plaatsing van de ventilatieopeningen aan de onder- en bovenkant, gecombineerd met de dikke keramische wanden zorgen voor een uitstekende temperatuurbeheersing. Omdat ze warmte en vocht zo goed vasthouden, kunnen kamado’s zelfs heet genoeg worden om als steenovens te functioneren, zodat u er ook pizza's en brood in kunt bakken!

Barbecues bij GroenRijk Den Bosch


 

Levenslang plezier van een kamado

Bij keramiek denkt u misschien aan een fragiel materiaal, maar de wanden van een kamado zijn zo dik en sterk dat het haast onmogelijk is de BBQ kapot te maken. Sterker nog; een kamado heeft u in principe voor het leven. Er is zelfs een gemeenschappelijk gezegde onder kamado-enthousiastelingen dat ongeveer als volgt luidt: "Kies een kamado uit die de kinderen leuk zullen vinden, want hij zal er nog steeds zijn als zij op de leeftijd zijn om zelf te barbecueën." Kamado's vereisen ook minimaal onderhoud. In principe zijn het zelfreinigende grills. Het keramiek is immers makkelijk af te nemen. Gebruik alleen geen chemicaliën of houtskool met chemische toevoegingen, omdat deze in het keramiek trekken en het eten een vreemde smaak geven.

Kamado kopen | GroenRijk Den Bosch

De veelzijdigheid van een keramische barbecue

We noemden het al even in de intro, maar kamado-grills zijn super veelzijdig. Grillen, bakken, koken, roken, stomen en roerbakken is geen enkel probleem. Met de juiste accessoires kunt u bijna alles maken in een kamado. Met de deksel dicht kookt u urenlang op één lading houtskool. Aangezien een kamado van binnen bijna luchtdicht is, verliest uw vlees geen vocht. Er is geen andere grill die u sappiger vlees voor kunt schotelen.

Kamado of andere barbecue kopen bij GroenRijk Den Bosch

Is uw interesse in een kamado gewekt? Logisch! De voordelen zijn immers met een paar kenmerken samen te vatten:

  • Gebruiksgemak
  • Veelzijdigheid wat betreft gerechten
  • Lange levensduur (en vaak ook garantie)
  • Efficiëntie

Breng snel een bezoek aan ons tuincentrum om de BBQ's van onder andere Weber en The Bastard te ontdekken. Ons team zal er alles aan doen om u van advies op maat te voorzien. Zo kunnen ze adviseren over de barbecues die perfect bij uw smaak passen, zowel letterlijk als figuurlijk. Kom langs bij GroenRijk Den Bosch om ons aanbod in het echt te bekijken of plaats uw bestelling in onze gevarieerde webshop.

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...