Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 14 mei 2022

Gezien bij De Grote Tuinverbouwing – 14 mei 2022

In het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing geven Ivo en het team elke week een tuin in nood een fikse make-over. Ook voorzien ze de kijker van inspiratie en tips om huis en tuin naar een groener level te tillen. Wist u dat alle planten die in het programma worden gebruikt ook in ons tuincentrum in Den Bosch te koop zijn? U vindt ze na uitzending in het speciale vak op de plantenafdeling.

Welke planten heeft Ivo gebruikt?

Heeft u de uitzending van afgelopen zaterdag gezien en zin gekregen om uw groene vingers aan het werk te zetten? We hebben een overzicht gemaakt van de beplanting die in de aflevering van zaterdag 14 mei 2022 (herhaling zondag 15 mei) te zien was. Om u te inspireren lichten we hier graag vast een aantal van deze tuintoppers uit.

Rosa 'The Fairy’®

In de make-over werd de tuin onder andere verrijkt met een sprookjesachtige roos. Deze bodembedekkende schoonheid is zeer geschikt voor het aanplanten van een perk of in een groep. Plant ongeveer 5 rozen per vierkante meter, want zo creëert u een roze bloementapijt dat niet zou misstaan in een sprookje. Veel hoger dan ongeveer 40 centimeter zal het tapijt niet worden. Bijkomend voordeel, de Rosa is lekker gemakkelijk in onderhoud. Geniet van de bloemen van juni tot aan het begin van het najaar.

Rosa ‘The Fairy’

Hydrangea macrophylla

Elke tuin verdient een hortensia! De bladverliezende heesters hebben een lange bloeiperiode, namelijk van juni tot oktober. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en de bloemen zijn veelal bolvormig. De planten presteren het beste als ze in de halfschaduw worden geplant. Hydrangea macrophylla houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Laat de boerenhortensia niet uitdrogen, vooral niet tijdens het zomerseizoen. 

Hydrangea macrophylla

Pelargonium Bella Donna

Met zijn grote hoeveelheid kleine bloemetjes tovert de Pelargonium elk terras om tot een ware bloemenzee. De rijke, weelderige, bijna fluwelen bloemen zijn er in allerlei kleuren, maar verschijnen allen in compacte groepen op korte stelen. De plant heeft een zeer opvallende vorm die zijn naam eer aan doet. Zet de plant in een border, subtiele terraspot, grote bloembak of hanging basket. Het is een tedere plant die meestal de hele zomer non-stop bloeit, tot ver in de herfst. Dat wordt genieten!

Pelargonium Bella Donna

Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’

Deze krullenbos verdient ook absoluut een plekje bij u thuis! De herkomst van de Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’ is het gebied rond Kaapstad van Zuid-Africa, de Karoo en de woestijn van Namibië. Een echte woestijnplant die daarom weinig water nodig heeft. Ga uit van zo’n één keer per 2 weken. Hij is echter wel dol op licht. De combinatie van opvallend gekruld blad met de crème-lemon kleurige bloempjes, welke ook nog licht geuren, geeft een aparte uitstraling aan deze plant. Als de ‘Frizzle Sizzle’ bloeit, blijft zij continu nieuwe bloemen geven (de Albuca bloeit naar boven toe). De plant kan zowel binnen als buiten geplaatst worden (min. 5°C).

Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’

Howea Forsteriana - Kentiapalm

Kentiapalmen geven een natuurlijke elegantie, maar toch ook flink wat body aan elke ruimte waar hij mag shinen. Het is een gemakkelijk te onderhouden kamerplant met een tropisch uiterlijk. De palm is vrij tolerant voor omstandigheden met weinig licht, maar geeft de voorkeur aan een plek binnenshuis met indirect licht. Aangezien het consequent teveel water geven van uw Kentiapalm kan leiden tot wortelrot en een dode kamerplant, is het altijd belangrijk eerst even de grond te checken. Pas als deze droog aanvoelt kunt u de gieter weer pakken. Het is beter om een ​​gietbeurt te missen dan te overdrijven en een drassige bodem te creëren. Daarnaast is de Howea forsteriana een echte luchtzuiveraar.

Howea Forsteriana - Kentiapalm

Planten uit De Grote Tuinverbouwing koopt u bij ons

Heeft u zin om ook uw tuin en woning in een groen jasje te steken? Het lukt u in een handomdraai met behulp van eerdergenoemde kamer- en tuinplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Den Bosch om deze, maar ook de andere planten uit de uitzending te shoppen. Onze medewerkers adviseren u graag.

Alle planten uit de uitzending van 14-05-2022

Tuin

 • Hosta div. soorten
 • Hydrangea macrophylla div. soorten
 • Salvia nemorosa – Wit 
 • Lavandula angustifolia ‘Felice’
 • Spiraea Double Play
 • Campanula persicifolia
 • Begonia ‘Waterfall’
 • Rosa ‘The Fairy’
 • Bougainvillea aan rek – Paars
 • Celosia ‘Kelos Fire’ – Geel

Geraniumpromotie

 • Franse Geranium                  
 • Pelargonium zonale              
 • Pelargonium peltatum         

Kamerplanten

 • Alocasia ‘Yucatan Princess’
 • Haworthia in witte bolschaal
 • Albuca spiralis
 • Hydroponie                    
 • Clusia & Calathea
 • Kentiapalm

Overig

 • Perkgoed gemengd in 1 pot

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...